De herdenking vorig jaar. | Foto: OV Leiderdorp
De herdenking vorig jaar. | Foto: OV Leiderdorp Foto: OV Leiderdorp

Herdenken en vieren op 4 en 5 mei in Leiderdorp

Algemeen

Op 4 en 5 mei zijn er diverse activiteiten in Leiderdorp. Op zaterdag 4 mei vindt er in Park de Houtkamp tussen 10.00 en 15.00 uur een educatief programma plaats bij het tentenkamp van de Able Compagnie.

Om 19.00 uur start de herdenkingsdienst in de Dorpskerk. Aan de dienst werken onder andere burgemeester Tjarda Struik en kamerkoor Via Regalis mee. Verder worden er gedichten voorgelezen door groep 7 leerlingen van basisschool De Regenboog. Vanaf 19.35 uur start er een stille tocht van de kerk naar de Algemene Begraafplaats.

Vanaf 19.35 uur zal Tamarco diverse liederen spelen op de begraafplaats. Vlak voor 20.00 uur speelt Tamarco het Taptoe-signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Na het zingen van het Wilhelmus zullen er diverse kransen gelegd worden.

Op zondag 5 mei wordt vanaf 12.00 uur de vrijheid gevierd in Park de Houtkamp. Er zijn veel kinderattracties, optredens en een terras. Ook kun je het tentenkamp van de Able Compagnie bezoeken en een gratis ‘Bevrijdingssoepje’ eten. Ook de scouting is aanwezig met diverse activiteiten. Het bevrijdingsfeest vindt de hele middag plaats en de activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten op www.4en5meileiderdorp.nl.

Uit de krant