Aanmoedigingen voor de lopers aan de Ockenrode.
Aanmoedigingen voor de lopers aan de Ockenrode. Foto: Carolien van Leeuwen

Afsluitingen voor Leiden Marathon

Algemeen

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei vindt weer de Leiden Marathon plaats. Om de lopers een veilig parcours te bieden, zijn op zondag 12 mei diverse straten in Leiderdorp afgesloten.

De lopers voor de hele marathon starten om 10.00 uur in Leiden en de lopers voor de halve marathon om 11.00 uur. Zij lopen via Zoeterwoude naar de Rijneke Boulevard waar zij de Oude Rijn oversteken via een ponton dat daar die ochtend wordt neergelegd.  De Achthovenerweg wordt om 10.15 ter hoogte van de Mauritssingel afgesloten en wordt rond 13.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

10.30 tot 11.45 uur: Achthovenerweg richting Koudekerk afgesloten bij Bedrijvenweg
11.30 uur tot 13.45 uur: Hoofdstraat, Tollenaersingel, Santhorst, Van Poelgeestlaan, Splinterlaan afgesloten voor verkeer
11.30 uur tot 13.30 uur: Hoofdstraat, Mauritssingel en Achthovenerweg afgesloten voor verkeer. Wijk in en uit via Acacialaan en Achthovenerweg (richting Acacialaan).
11.45 uur tot 15.30 uur: Verkeershinder op Zijldijk. Op aanwijzingen van verkeersregelaars is vrijwel alles bereikbaar en oversteekbaar.
14.40 uur tot 15.45 uur: Verkeershinder op Loevestein, Ockenrode, Van der Valk Boumanweg, Dijkgravenlaan, Splinterlaan. Wijk uit via Engelendaal en Van der Valk Boumanweg.

De Nieuweweg is tussen 10.30 uur en 16.00 uur gesloten voor ontheffinghouders. Gemotoriseerd verkeer moet gebruikmaken van de route over de Zijldijk waar tijdelijk éénrichtingverkeer wordt ingesteld tussen de Nieuweweg en Rietschans. De rijrichting wordt bepaald door de aanwezige verkeersregelaars.

De 10 kilometer start om 14.30 uur in Leiden en loopt in Leiderdorp via Loevestein, Ockenrode, Dijkgravenlaan en Splinterlaan weer terug naar Leiden over de Spanjaardsbrug.

Uit de krant