Ambulances op het parcours bij Molen de Valk in Leiden.
Ambulances op het parcours bij Molen de Valk in Leiden. Foto: AS Media

Leiden Marathon afgelast; Lopers onwel door hitte

Algemeen

Zondagmiddag zijn veel lopers uitgevallen tijdens de Leiden Marathon. De brandende zon zorgde voor diverse onwelwordingen op het parcours.

Vanwege de vele slachtoffers is er opgeschaald naar sein ‘Grip 1’ en is ‘Code 10’ afgegeven voor de medische hulpdiensten. Onder meer ambulances uit Rotterdam, Hoofddorp en noodhulpteams van het Rode Kruis werden ingezet om de vele slachtoffers op te vangen.

Update 15.07 - De hulpdiensten laten weten met de organisatie in overleg te zijn.

Update 15.25 - Naar aanleiding van de weersomstandigheden heeft de organisatie, in overleg met de hulpdiensten, besloten de 10 kilometer met een uur uit te stellen.
De start is daarom om 15.30 uur in plaats van 14.30 uur.

Update 15.57 - Naar aanleiding van de weersomstandigheden heeft de organisatie, in overleg met de hulpdiensten, besloten de 10 kilometer in zijn geheel af te gelasten. In eerste instantie was de start al uitgesteld met een uur.

De lopers die om half 4 nog onderweg waren voor andere afstanden, is gevraagd te stoppen met hardlopen en te gaan wandelen.

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de 10 kilometer krijgt komende week van ons bericht.

Update 16.56 - De marathon is afgelast op last van de burgemeester. Dat meldt de veiligheidsregio. De veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden.

Uit de krant