Leython DC MA1 won de beker van de Regio West. | Foto: Leython DC
Leython DC MA1 won de beker van de Regio West. | Foto: Leython DC Foto: Leython DC

Leython DC MA1 wint voor het eerst bij de jeugd de beker van de Regio West

Algemeen

Door het winnen van vier wedstrijden in de bekercompetitie stonden de meiden van Leyton MA1 terecht in de finale op 11 mei in Rijswijk. In de meivakantie werden de laatste voorbereidingen voor deze bekerfinale getroffen en stond het team klaar om de finale winnend af te gaan sluiten. 

De boodschap voor de wedstrijd was duidelijk: eigen spelletje spelen, uitgaan van eigen kracht en vooral genieten van deze mooie laatste wedstrijd van het seizoen. Leyton DC MA1 was dan ook flink gemotiveerd om de beker in de wacht te slepen.

In de eerste set maakte de tegenstander ZVH een sterke start en komt op een behoorlijke voorsprong. Echter, door een goede servicereeks en goede verdediging en aanval werd de eerste set winnend afgesloten. De tweede - en derde set was de beleving bij de tegenstander niet aanwezig om een set te pakken. De wedstrijd was in een ruim een uur gespeeld en hiermee was de winst in de bekerfinale veilig gesteld.

De meiden, ouders, trainers en coaches zijn supertrots dat deze mooie beker meegaat richting Leiderdorp. Leython DC MA1 heeft een fanatisch seizoen gespeeld met naast de bekerwinst nog het Kampioenschap in de Hoofdklasse, vierde plaats op het Holland Top Jeugd Toernooi en de vierde plaats in de Topklasse. 

Na vele jaren gezamenlijk gespeeld te hebben, gaan de meiden van de MA1 vanaf volgend jaar doorstromen naar verschillende senioren teams. 

Het team laat weten: ‘Wij bedanken alle trainers, coaches en de jeugdcommissie voor de vele uren begeleiding, ondersteuning en gezelligheid van deze mooie tijd in de jeugd van Leython DC.’

Uit de krant