Afbeelding
Foto: pr

‘t Bolwerk in de race voor verkeersplein

Algemeen

Basisschool ‘t Bolwerk uit Leiderdorp maakt kans om een ANWB Verkeersplein te winnen, waarmee leerlingen op een veilige manier verkeerssituaties kunnen oefenen. De school is één van de 56 basisscholen in Zuid-Holland die meedingen naar dit plein. Stemmen kan nog tot en met 31 mei.

Door de ligging aan een doodlopende weg en nabij een drukke verkeersader ondervindt ‘t Bolwerk specifieke verkeersuitdagingen. ‘Vooral tijdens regenachtige dagen, wanneer meer ouders hun kinderen met de auto brengen, is de verkeersdruk hoog,’ licht de school de aanmelding toe.

Veel leerlingen, waaronder kinderen met een diverse culturele achtergrond die vaak nog niet kunnen fietsen, moeten dagelijks een drukke weg oversteken.

Het ANWB Verkeersplein zou een praktische toevoeging zijn aan de bestaande verkeerseducatie van de school. Bijna 80 procent van de scholen met een verkeersplein gebruikt dit dagelijks, wat bijdraagt aan een beter begrip van verkeersregels bij de leerlingen.

Dit jaar stelt de ANWB in samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland zes extra verkeerspleinen beschikbaar. Voor meer informatie over de verkiezing en hoe te stemmen, bezoek www.anwb.nl/wineenverkeersplein.

Uit de krant