Zwembad De Does. | Foto: J.P. Kranenburg
Zwembad De Does. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Zes maanden geen zwemles door onderhoud De Does

Algemeen

Zwembad De Does in Leiderdorp staat voor groot onderhoud gepland, wat tot zorgen leidt bij inwoners en zwemlesdeelnemers. De tijdelijke sluiting van het zwembad kan de al bestaande lange wachtlijst voor zwemlessen verder verlengen.

Raadslid Arie Janssen (ChristenUnie-SGP) heeft hierover vragen gesteld. In de zomermaanden van 2025 zal het groot onderhoud plaatsvinden. Eind dit jaar is er meer informatie over de planning. De verwachting is dat het onderhoud zes maanden gaat duren, ook buiten de zomervakantie.

Zeer waarschijnlijk is er dus geen plek voor zwemlessen. ‘Sportfondsen zal zodra een concrete planning aanwezig is de zwembaden in de regio informeren welke periode wij gesloten zijn voor zwemlessen en de mogelijke nieuwe aanmeldingen. Overigens is bij vrijwel alle zwembaden in de regiosprake van een wachtlijst voor zwemlessen. Dat betekent dat het daardoor helaas niet iedereen daadwerkelijk zal lukken een plek voor een zwemles te vinden.’ Zo schrijft het college.

Het college laat verder weten dat er op dit moment nog niet gecommuniceerd wordt over de tijdelijke sluiting van De Does. Daarvoor moet Sportfondsen eerst een communicatieplan opstellen.

Uit de krant