Logo leiderdorpsweekblad.nl
De gouden race van Jeroen Kampschreur was te zien op Olympic Chanel.
De gouden race van Jeroen Kampschreur was te zien op Olympic Chanel. (Foto: Olympic chanel)

Goud op Super G voor Jeroen Kampschreur

  Sport

De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur (22) is opnieuw wereldkampioen geworden op de Super G. Zaterdag 15 januari was pakte hij het goud in Lillehammer (Noorwegen)

Vrijdag 14 januari moest hij afdaling nog genoegen nemen met zilver. De Noor Jesper Pedersen pakte toen het goud. Maar Kampschreur nam zaterdag spectaculair revanche door op de Super G zijn grote rivaal met ruim 3 seconden te verslaan. 

Tijdens het vorige WK, in januari 2019 won Kampschreur goud op alle vijf de onderdelen. Dit keer staan er zes onderdelen op zijn programma, dus vijf maal goud is nog steeds mogelijk. Vandaag (17 januari) komt hij in actie op de supercombinatie, woensdag op de reuzenslalom, vrijdag op de slalom en zondag op de parallel.

Na het WK gaat de focus voor Kampschreur op de Paralympische Winterspelen, van 4 tot en met 13 maart in Bejing (China). Hij start daar op vijf disciplines. Bij de Spelen van 2018 behaalde hij één gouden medaille op de supercombinatie. Hij zal zeker proberen het aantal gouden plakken dit keer flink uit te breiden.

Meer berichten