Maandagmorgen zijn de eerste kunstwerken geplaatst. Op veilige afstand zoals deze. | Foto: Gerrit Konings
Maandagmorgen zijn de eerste kunstwerken geplaatst. Op veilige afstand zoals deze. | Foto: Gerrit Konings Foto: Gerrit Konings

Nieuwe beelden verrijken Heemtuin in Leiderdorp ondanks zorgen over vandalisme

Algemeen

De Heemtuin in Leiderdorp is verrijkt met nieuwe kunstwerken. Deze week zijn daar beelden geplaatst door verschillende kunstenaars, waaronder Jeannette Ephraïm, Gusta Kullberg, Akunzo, Annemarie Vogel en Harold de Bree.

De beelden maken deel uit van de zestiende editie van de tentoonstelling georganiseerd door Stichting Kunst in de Heemtuin, dit jaar met het thema ‘transitie’.

De tentoonstelling, die loopt van eind mei tot eind oktober, zal officieel worden geopend door burgemeester Tjarda Struik op zaterdag 1 juni in Park de Houtkamp, waar de Heemtuin deel van uitmaakt.

Zorgen over veiligheid

Ondanks de feestelijke voorbereidingen, zijn er ook zorgen over de veiligheid van de kunstwerken. In het verleden zijn er meerdere vernielingen geweest tijdens de tentoonstellingen.

Jos Gerrese, voorzitter van de stichting, uitte zijn bezorgdheid: ‘We hopen dat de vernielingen dit keer minder zullen zijn, maar het blijft een kwestie van afwachten. Het park is na 17.00 uur afgesloten, echter vinden vandalen soms toch een weg naar binnen.’

Het bestuur heeft getracht de beelden op zo veilig mogelijke plekken binnen de tuin te plaatsen om de kans op schade te verkleinen.

Uit de krant