Arno Mentink ontving de zilveren speld van de gemeente. | Foto: Gemeente Leiderdorp
Arno Mentink ontving de zilveren speld van de gemeente. | Foto: Gemeente Leiderdorp Foto: Gemeente Leiderdorp

Zilveren speld voor Arno Mentink

Algemeen

Op zondag 5 mei heeft burgemeester Tjarda Struik de zilveren speld van Leiderdorp uitgereikt aan Arno Mentink. Dat deed ze op een feest in de Dorpskerk. Arno Mentink is ernstig ziek en vierde zondag het leven met familie en vrienden.

Mentink is een actieve Leiderdorper, die veel betekent heeft voor het dorp. Hij heeft altijd heel veel voor de medemens gedaan, vanuit zijn geloof, vanuit de kerk en vanuit zichzelf. Hij is altijd op zoek naar het goede in iedereen. In 2018 werd hij al onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sindsdien is hij heel actief gebleven en is hij zich blijven inzetten voor de samenleving. Hij was 17 jaar bestuurslid van de Oranjevereniging.

Arno is vele jaren Sinterklaas geweest voor de kinderen van zijn werkgever Achmea en op diverse scholen. Arno heeft meegeschreven aan het boek over 400 jaar Dorpskerk en heel veel spandiensten verleend. Hij zal in het lustrumbestuur. Arno zingt in het Doeshavenkoor en maakt(e) voor hen de presentaties voor de optredens met de teksten van de gezongen liederen. Het koor treedt veel op in bejaardentehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen.

Arno maakte voor de bewoners van de Ommedijk enkele jaren een Bingo, gebaseerd op het Oranjehuis. En hij stelt jaarlijks zijn historische woning open op Open Monumentendag. Arno heeft een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft. Voor het college van Leiderdorp aanleiding om hem te waarderen met een zilveren speld.

Uit de krant