Logo leiderdorpsweekblad.nl

Publiek ‘los’ bij Doeshavenconcert

Burgemeester Laila Driessen had het de Leiderdorpers beloofd. “We gaan weer los”. En dát gebeurde afgelopen vrijdag bij het Doeshavenconcert. Vanaf boot en kade genoot het publiek van dans, muziek, een spetterende show en heerlijk weer.

Tekst Nelleke Thissen

Na twee jaar stilte vanwege de coronapandemie kon dit jaar de zesde editie van het Doeshavenconcert worden gehouden.  In haar openingsspeech memoreerde de burgemeester de maatschappelijke verlamming als gevolg van covid, maar ook de verschrikkingen van de oorlog in Oekraïne. Twee ingrijpende gebeurtenissen in de twee jaar zonder dit concert. Ze was blij dat het nu weer doorgang kon vinden mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, sponsoren en de optredende artiesten uit Leiderdorp.

Jonge muzikanten
De eersten die van zich lieten horen waren jonge muzikanten. De jong talent optredens varieerden van de stevige sound van Live Laugh Lobotomy  tot het singer song- en bluegrassgenre dat Maegen Hanekom ten gehore bracht. Daartussen traden op Alice van Wee (o.a. een nummer van Marvin Gay),  Jusana van Delft en Matthijs de Jong (Billie Eilish), Jetske Breedeveld (o.m. een eigen nummer) en Rick Haveveld (Ed Sheenan). De Shoot from the Hip Band overbrugde het voor- en hoofdprogramma met een swingend half uurtje rock-‘n-roll.

Het Doeshavenkoor beet de spits af van het hoofdprogramma met een serie shanty liederen die werden meegezongen door het  publiek. Het programmaboekje bevatte alle songteksten. Dat gebeurde eveneens bij het optreden van seniorenpopkoor Young@Heart met een reeks ‘Golden Oldies’ en van popkoor Songs2Sing, dat eveneens lekkere meezing hits bracht.

Beide koren stonden onder leiding van Annemiek de Groot. Zij wendde zich geregeld tot de bezoekers om ook hen te dirigeren. Een optreden van zanger Martin van Os ging wegens omstandigheden niet door, maar zijn plek werd gevuld door het duo Tusker dat met meeslepende Griekse muziek het vakantiegevoel onder de toeschouwers verhoogde. Spontaan werd hier en daar de Sirtaki gedanst.  

De verschillende hoofdprogrammaonderdelen  werden afgewisseld door optredens van ID Dance Factory, de Leiderdorpse dansschool van eigenaresse Ilona Verhoogt. In een letterlijk schitterende outfit trakteerden de dansers de bezoekers op modern-jazz performances.

In een snelle jetski ‘Ferrari’ kondigde burgemeester Driessen het spectaculaire slot van de avond aan terwijl ze alle  betrokkenen bedankte voor een geslaagd evenement. Het laatste optreden was een spectaculaire flyboardshow. Twee in verschillende kleuren oplichtende flyboarders verrichtten halsbrekende stunts op het water en hoog in de lucht. Een adembenemend waterspektakel.  

Het Doeshavenconcert werd georganiseerd door de gemeente Leiderdorp en watersportvereniging  Doeshaven met ondersteuning van de Oranjevereniging Leiderdorp. De muzikale leiding lag in handen van Annemiek de Groot. Dankzij de sponsoring van een groot aantal vooral Leiderdorpse ondernemers was de toegang gratis. 

Meer berichten