Vrouwen RCL in beker onderuit tegen Ter Leede
Logo leiderdorpsweekblad.nl
RCL spits Yara Haasnoot speelt haar directe opponent Renate Bos uit en zet het leer voor. Amber Chaudron gaat vervolgens scoren maar het doelpunt wordt vanwege buitenspel niet toegekend.
RCL spits Yara Haasnoot speelt haar directe opponent Renate Bos uit en zet het leer voor. Amber Chaudron gaat vervolgens scoren maar het doelpunt wordt vanwege buitenspel niet toegekend. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Vrouwen RCL in beker onderuit tegen Ter Leede

  Sport

Met het kleinst mogelijke verschil verloren de RCL-vrouwen van het tweede team van Ter Leede in Sassenheim. Deze wedstrijd in de poule fase van de KNVB-beker werd na 15 seconden spel al beslist.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

RCL als Hoofdklasser was toonaangevend in de spelopbouw tegen de Eerste klasser maar het net werd niet gevonden. De 1-0 nederlaag was een tegenvaller voor de technische staf, bestaande uit hoofdcoach en trainer John van der Meer die wordt geassisteerd door Shahroch Ramez en technisch coördinator Gerard Hoogenboom.

Direct na het eerste fluitsignaal op Sportpark Roodemolen werd de snelle Yara Bes van Ter Leede weggestuurd. Die scoorde na slechts 15 seconden en dat zou tevens de eindstand worden in deze bekerstrijd.

In het duel, dat door regenbuien werd beheerst, kwam de Leiderdorpse Racing sterk terug met goed opbouwend technisch vaardig spel. Ook vrije trappen van aanvoerster Lesley Landweer waren wel degelijk gevaarlijk. Yara Haasnoot en Amber Chaudron kregen kleine mogelijkheden maar het net werd niet gevonden.

Buitenspel

Wel scoorde Amber Chaudron in het begin van de tweede helft op aangeven van Yara Haasnoot. Helaas ging die gelijkmaker niet door omdat ze in buitenspelpositie stond. Een bittere tegenvaller voor de rood-witte ploeg uit Leiderdorp.

RCL domineerde de strijd maar kon geen vuist maken tegen dit Ter Leede dat een enorme dosis werklust liet zien. Er was voor Racing voorwaartsen geen doorkomen aan en ook van afstand lukte het maar niet. Ashley Lieverse, Isis Kindt en Sabine Hoogland probeerden van alles maar liepen zich vast in de geel rode muur van Ter Leede verdedigsters.

Komende zaterdag speelt RCL thuis op Sportpark de Bloemerd tegen Eerste klasser Hercules uit Utrecht. Ook een duel in de poule fase van de KNVB-beker. De aanvang is 14.30 uur.

Selectie

De vrouwenselectie van RCL bestaat dit seizoen uit; Kim van Mill, Tamara Schaafstra, Kim Akerboom, Katya van Mensvoort, Ebi Meijer, Hannah van den Heuvel, Romy Siera, Ellis Oort, Yara Haasnoot, Ashley Lieverse, Nikki Luxemburg, Geke Maat, Manon Peetoom, Lesley Landweer, Isabel van Zijp, Amber Chaudron, Isis Kindt, Cynthia Roeleveld, Robin Potters, Kim van den Wijngaard, Hiske Hol, Sabine Hoogland, Manon Heiligers, Susanne Hoogenboom, Kim Buijn, Ella Woermann, Eline Blaauw, Melanie de Jong, Kimberley van Delft, Laura Aalmans en Emma Verdaasdonk.


Meer berichten