Afbeelding
Foto: Vrienden van het Oude Dorp

Koningsdag in het Oude Dorp

Algemeen

Over twee weken is het weer Koningsdag. De Vrienden van het Oude Dorp kijken uit naar deze dag en zijn daarom alweer druk in de weer om de voorbereidingen te treffen voor deze gezellige dag. Al ruim 30 jaar organiseren de Vrienden van het Oude Dorp een gezellige kindervrijmarkt met verschillende leuke attracties.

‘Dit doen we omdat we graag leuke evenementen organiseren voor Leiderdorp. We willen Leiderdorp een bruisend dorp laten zijn. En Koningsdag is daar al jaren een geschikte dag voor. Dit doen we zonder subsidie en vooral met hulp van vrijwilligers en sponsors,’ aldus voorzitter Herbert Zilverentant.

Een plekje op de kindervrijmarkt is niet te reserveren bij de organisatie, maar de ervaring leert dat het parcours (Lindelaan, Kastanjelaan, Eikenlaan, Hoofdstraat, Kerklaan en dr. Van Rhijnstraat) groot genoeg is om iedereen een plekje te geven. En als de zon ook nog schijnt, is het feest compleet.

Vrijwilligers gezocht

‘Nu kunnen wij de leukste attracties huren en zorgen dat alle benodigde materialen worden besteld, maar… Zonder vrijwilligers wordt het niks!’ Men zoekt nog een paar mensen die ’s ochtends, of ’s middags twee of drie uur bij een attractie willen staan, bij een springkussen of de suikerspin. ‘We hopen dat we dit jaar (weer) op vrijwilligers te kunnen rekenen. Je kunt reageren naar info@oudedorp.nl.’

Uit de krant