Afbeelding
Foto: Gemeente Leiderdorp

Raadslid Martine Breedveld stopt

Algemeen

VVD-raadslid in Leiderdorp, Martine Breedveld, legt haar taken neer. Dat laat ze weten in een ontslagbrief aan de burgemeester.  Breedveld is het vierde raadslid dat in kort tijd stopt. Eerder al stopt Mirjam van der Stelt en Medea Hempen van het CDA, evenals Eric Filemon van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL).

Volgens Breedveld is ‘het raadslidmaatschap niet goed meer te combineren is met het ondernemerschap en mijn gezinsleven.’ Ze werd in 2018 - nipt - gekozen als raadslid. ‘Inmiddels, 6 jaar nadien, weet ik iedereen te vertellen waarom het zo de moeite waard is om als gemeenteraadslid actief te worden in je eigen gemeente. De opgaven voor gemeenten (klein of groot) zijn enorm. Het gaat erom dat iederéén mee kan doen in Leiderdorp’, schrijft ze in haar afscheidsbrief.

Meer vrouwen in de raad

Breedveld sluit af met een oproep: ‘Ik kies ervoor toch nog een hartenkreet te doen, in het bijzonder gericht aan alle vrouwelijke inwoners van Leiderdorp die misschien best raadslid zouden willen worden, maar twijfelen of ze wel geschikt zijn. Vooral in mijn eerste periode als raadslid kwam het regelmatig voor dat een onderwerp mij zo aan het hart ging dat ik overweldigd kon worden door zenuwen. Zo belangrijk vond ik het, om de juiste woorden te kiezen. Maar dan dacht ik: “als jij dit niet inbrengt, wie doet het dan wel?” De Leiderdorpse raad beschikt op dit moment over een paar uiterst capabele vrouwelijke raadsleden, maar het aantal is wel aan het afnemen. Hoog tijd voor een volgende generatie vrouwen om op te staan en zich te melden bij de lokale politieke partij van hun voorkeur.’

Uit de krant