Afbeelding
Foto: pr

Minister Van Gennip bespreekt personeelstekort tijdens bezoek aan FloreoKids

Algemeen

Op maandag 8 april heeft Minister Van Gennip een bezoek gebracht aan de locatie De Brink van FloreoKids, waar een overleg plaatsvond over het nijpende personeelstekort in de kinderopvangsector. Johan Vriesema, directeur van FloreoKids, trad op als gespreksleider tussen de minister en diverse vertegenwoordigers uit de branche.

Tijdens de bijeenkomst stonden de inzet van groepshulpen, het belang van goed werkgeverschap en het stimuleren van werkplezier centraal. Er werd tevens gediscussieerd over de rol van vaccinaties en de noodzaak voor heldere politieke richtlijnen om te garanderen dat kinderopvanglocaties veilige omgevingen blijven voor de allerkleinste, kwetsbare kinderen.

De deelnemers aan het overleg vertegenwoordigden een breed spectrum van de kinderopvangsector, variërend van bestuursleden van grote organisaties tot directeuren van kleinere entiteiten, en inclusief regio- en locatiemanagers alsook pedagogisch medewerkers van FloreoKids.

Verder boden twee medewerkers van het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht inzicht in een ontwikkeltraject voor groepshulpen, bedoeld om de werkdruk te verlichten. Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van de startup Brugwerk, de initiatiefnemers van ‘Open Kaart’, een project gericht op het verhogen van werkplezier en -tevredenheid om de uitstroom van personeel te verminderen. De minister ontving een eerste versie van dit spel.

Directeur Vriesema uitte na afloop zijn tevredenheid over het gesprek: ‘Het is goed dat de minister zelf in gesprek gaat met mensen uit de praktijk om zo te horen wat er speelt op de werkvloer. Het is fijn dat ze hier tijd voor maakt.’

Uit de krant