Afbeelding
Foto: pr

Toverlei speelt Stage Beauty

Algemeen

Theatergroep Toverlei neemt het publiek mee terug naar Engeland in het jaar 1661 met hun nieuwste productie, ‘Stage Beauty’. Dit stuk, geregisseerd door Jules Noyons, duikt diep in de complexe wereld van genderidentiteit, homofobie, en de kunst van het acteren, tegen de achtergrond van een tijd waarin het Engelse theater onderhevig was aan dramatische veranderingen.

Na een lange periode van verbod door de Puriteinen, heropent Koning Charles II het theater, waardoor Edward Kynaston, een acteur die zich heeft gespecialiseerd in het spelen van vrouwelijke rollen, in korte tijd uitgroeit tot een legendarische figuur. Echter, wanneer de koning vrouwen toestaat om actrice te worden, ziet Kynastons kleedster en bewonderaar Maria, de kans schoon om zelf de bühne te betreden. Dit leidt tot Kynastons ondergang, te midden van een tijd waarin zowel genderrollen als de aard van acteren zelf ter discussie worden gesteld.

In lijn met het thema van het stuk, worden de mannenrollen gespeeld door vrouwen, en vice versa, wat zorgt voor een fascinerende vertolking van de thematiek. ‘Stage Beauty’ belooft een intrigerende avond voor iedereen vanaf 12 jaar die interesse heeft in de thema’s gender en toneelspel. De productie stelt vragen over identiteit, liefde, en de essentie van acteren, door zowel de historische context als de hedendaagse relevantie van deze onderwerpen te verkennen.

Praktische informatie

De voorstellingen vinden plaats op 24, 25 en 31 mei, en 1 en 2 juni bij Theater Toverlei, gevestigd in ‘De Sterrentuin’. Tickets kosten 15 euro en kunnen gereserveerd worden via toverlei.nl.

Uit de krant