Afbeelding
Foto: Marc Wonnink

Kunstliefhebbers genieten van expositie in gemeentehuis

Algemeen

Voor de veertiende maal heeft Kunstkring Leiderdorp zaterdag en zondag een podium geboden aan lokale amateurkunstenaars om hun creaties met het publiek te delen.

De feestelijke opening van deze bijzondere tentoonstelling vond plaats in het atrium van het gemeentehuis van Leiderdorp, onder het toeziend oog van wethouder Herman Romeijn van Cultuur.

Het evenement bood bezoekers de gelegenheid om een diversiteit aan kunstwerken te bewonderen, variërend van tekeningen en foto’s tot werken in steen, keramiek, brons, en glas.

85 kunstenaars

Dit jaar hebben zo’n 85 talentvolle amateurkunstenaars uit Leiderdorp en omstreken de kans gekregen hun werk te exposeren aan een breed publiek. De kunstenaars hadden volledige vrijheid in het kiezen van hun inzendingen, wat resulteerde in een rijke variatie aan stijlen en materialen.

‘Kunst laat stilstaan’

Wethouder Herman Romeijn, zelf liefhebber van kunst, opende de expositie. ‘Ik had het voorrecht om vanmorgen vroeg hier binnen te zijn en in stilte rond te kijken. Ik word er heel stil van. Dan sta ik stil met wat het met mij doet, en wat je voelt. Zeker in de wereld van vandaag waar een hoop chaos is. Dan laat kunst je stilstaan. Niet alleen bij de kunstenaars, maar ook ons als kijkers.’

Voorzitter Ellen Cazemier is trots op het resultaat: ‘Het is een enorme klus, maar het is een mooie tentoonstelling geworden. Er hangt en staat mooi en gevarieerd werk. Het super dat het allemaal lukte. We hebben heel erg moeten zoeken waar alles bij elkaar kon hangen. Maar het is gelukt! We zien een grote variatie aan schilderijen, keramiek en beeldhouwwerken. Er is gebruik gemaakt van allerlei technieken die ik niet ken. Heel veel mensen zijn heel creatief bezig geweest!’

Elke twee jaar

De Kunstkring organiseert eens per twee jaar een grote expositie voor amateurkunstenaars, meestal in de maand april. 85 exposanten uit Leiderdorp, Leiden en omgeving tonen zo’n 160 zeer gevarieerde werken in verschillende technieken.

Tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek worden tentoongesteld.

Afbeelding

Uit de krant