Afbeelding
Foto: archief

Occupied City’ in de Sterrentuin

Algemeen

De Sterrentuin is binnenkort het toneel voor de film ‘Occupied City’, geïnspireerd op het boek ‘Atlas van een Bezette Stad. Amsterdam 1940 – 1945’ van Bianca Stigter.

Op donderdag 2 mei om 13.00 uur krijgen bezoekers de kans om deze bijzondere film te ervaren. Geregisseerd door McQueen, biedt ‘Occupied City’ een diepgaande blik op de geschiedenis van Amsterdam tijdens de nazibezetting, naast een levendige weergave van de stad in recentere tijden, gekenmerkt door pandemie en protest. Met Carice van Houten als verteller, leidt de film de kijker door de straten van hedendaags Amsterdam, met aandacht voor de moed, het verraad, en de complexiteit van menselijke reacties tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film wordt vertoond in het filmtheater in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Met een lengte van 4,5 uur, inclusief twee korte pauzes, belooft het een memorabele middag te worden. De entreeprijs bedraagt €8,50 per persoon, met een gereduceerd tarief van €6,00 voor donateurs. Reserveren via www.filmhuisleiderdorp.nl.

Uit de krant