Afbeelding
Foto: pr

Spierballenloop bij Willem de Zwijger school groot succes

Algemeen

Op vrijdagmiddag 5 april transformeerde het schoolplein van PCB Willem de Zwijger in Leiderdorp in een kleurrijk tafereel van geel, groen en oranje. Leerlingen, druk bezig met rek- en strekoefeningen, bereidden zich voor op de Spierballenloop, een sponsorloop georganiseerd ten bate van Stichting Spieren voor Spieren.

De zon brak door net op tijd voor de warming-up, geleid door juf Anne en Murtaza van SportCity. Om 14.00 uur klonk het startsein en zette een enthousiaste groep leerlingen zich in beweging, aangemoedigd door vele supporters.

De Spierballenloop had als doel bewustwording te creëren over de uitdagingen waar kinderen met een spierziekte dagelijks mee te maken hebben. In Nederland zijn er 20.000 kinderen voor wie rennen, fietsen, spelen en sporten niet vanzelfsprekend is vanwege een spierziekte. De leerlingen van PCB Willem de Zwijger stonden met hun deelname stil bij deze realiteit en droegen bij aan het werk van Spieren voor Spieren, dat zich inzet om deze kinderen een betere toekomst te bieden.

3700 euro

Hoewel nog niet al het sponsorgeld is geteld, staat de teller al op ruim 3700 euro. Dit bedrag zal ingezet worden om het leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren. Het enthousiasme en de inzet van de leerlingen tijdens de Spierballenloop onderstrepen het succes van deze dag, waarbij sportiviteit en solidariteit hand in hand gingen.

Uit de krant