Afbeelding

Leiderdorp presenteert Leefstijlakkoord

Algemeen

Om een gezondere leefomgeving te bevorderen heeft de gemeente Leiderdorp het ‘Leefstijlakkoord Levend Leiderdorp’ opgesteld. Dit beleidsdocument, dat aansluit bij zowel de lokale sociale agenda als het nationale Gezond en Actief Leven Akkoord, beoogt het vereenvoudigen van de toegang tot gezonde levenskeuzes voor alle inwoners.

Dit leefstijlakkoord is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Leiderdorp, The Pando Network en lokale organisaties. Het leefstijlakkoord richt zich op zes primaire thema’s: gezonde voeding, beweging en sport, mentale gezondheid, armoedebestrijding, zingeving en sociale contacten en het creëren van een gezonde leefomgeving. Deze thema’s zijn gekozen met het doel om de gezondheid van de inwoners op verschillende vlakken te ondersteunen en te verbeteren.

Zo wordt de implementatie van gezonde schoolkantines aangepakt. Daarnaast zet de gemeente in op de uitbreiding van sport- en beweegfaciliteiten, waaronder de aanleg van nieuwe fitnesszones in lokale parken en de verbetering van wandel- en fietspaden. Ook het opzetten van programma’s gericht op mentale gezondheid toegankelijk voor een breed publiek.

Het succes van het ‘Levend Leiderdorp’ leefstijlakkoord hangt af van de samenwerking tussen diverse partijen. In de komende periode zullen de eerste stappen van het leefstijlakkoord worden gezet.

Uit de krant