Logo leiderdorpsweekblad.nl
Boven: Een leerling van De Leeuwerik overhandigt de cheque met de opbrengst van de wandelactie aan een vertegenwoordiger van de Stichting Kindervreugd Afrika. Onder: de wandelaars met hun zware rugzakken.
Boven: Een leerling van De Leeuwerik overhandigt de cheque met de opbrengst van de wandelactie aan een vertegenwoordiger van de Stichting Kindervreugd Afrika. Onder: de wandelaars met hun zware rugzakken. (Foto: PR)
Onderwijs

Leerlingen De Leeuwerik wandelen bijna 1.750 euro bij elkaar voor goede doel

De hoogste groepen van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik konden vorige week een cheque van 1.743,80 euro overhandigen aan de Stichting Kindervreugd Afrika. Het geld hadden ze een maand eerder ingezameld met een sponsorloop.

De leerlingen van groep 8a en 8b weten nu zelf hoe zwaar het is. Op dinsdagmiddag 21 april liepen ze zes kilometer door Leiderdorp met een rugzakje van zes kilo. Dat gewicht dragen kinderen in Kenia ook als ze drinkwater halen, waarvoor ze vaak een heel eind van huis moeten. De Leiderdorpse kinderen lieten zich voor hun ‘Wandelen voor Water’-tocht sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Zo haalden ze maar 1743,80 euro op, bestemd voor Stichting Kindervreugd Afrika die hiermee het schooltje Kilole in Kenia ondersteunt.

De Leeuwerik helpt de Keniaanse school al zo’n zeven jaar. Zo kon er eerder al een waterpunt gebouwd worden en zijn de toiletgebouwtjes bij de het schooltje gerenoveerd voor meer hygiëne. Er is ook een moestuin aangelegd zodat de kinderen die ’s ochtends zonder ontbijt naar school gaan, toch wat kunnen eten en ook wat mee kunnen nemen naar huis.

Meer berichten