De koeien zijn altijd heel blij als ze weer naar buiten mogen. | Foto: pr
De koeien zijn altijd heel blij als ze weer naar buiten mogen. | Foto: pr Foto: Boerderij Boterhuis

Koeiendans bij Boerderij Boterhuispolder

Algemeen

Zaterdag 20 april gaan de koeien van Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder de wei weer in. Om 15.00 uur gaan de staldeuren open. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken.

De kudde is ook goed te zien vanaf het fietspad door het weidevogelreservaat in de Boterhuispolder. Het broedseizoen van de weidevogels is in volle gang, dus er zitten veel grutto’s en kieviten in de weilanden. De broedende vogels raken heel snel verstoord. ‘Dus wilt u het fietspad dwars door de polder nemen, blijf dan op het pad en laat uw hond thuis.’

De kleinschalige Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder kiest nadrukkelijk voor agrarisch natuurbeheer en zet zich als Erkend Fokcentrum in voor het behoud van het zeldzame Oudhollandse runderras. Vanuit de 17e-eeuwse turfschuur verkoopt familie de Willigen het duurzame Lakenvelder vlees van eigen boerderij.

De Lakenvelder Boerderij is te vinden op Zijldijk 8 in Warmond. Kom bij voorkeur met de fiets. De boerderij is ook goed bereikbaar vanuit de Merenwijk met het pontje over de Zijl.

Uit de krant