Logo leiderdorpsweekblad.nl
Pedro Henrique
Pedro Henrique (Foto: )

Uitwisselingsstudent Pedro uit Brazilië zoekt een warm thuis in Leiderdorp of omgeving

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Pedro uit Brazilië die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Leiderdorp of omgeving. Voor Pedro zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot januari 2022.

 Pedro doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! 


Wie is Pedro?
De 17-jarige Pedro Henrique beschrijft zichzelf als leergierig, optimistisch en behulpzaam. Hij vindt het fijn om elke ochtend voor (online) school begint te gaan hardlopen. Het zorgt ervoor dat hij fit blijft en hij vindt de frisse lucht fijn! Sinds kort schaakt hij regelmatig, het heeft hem geleerd situaties beter te analyseren. Omdat in Brazilië alleen online les wordt gegeven speelt Pedro Henrique online games met zijn vrienden om toch met elkaar in contact te blijven. Pedro Henrique is erg gemotiveerd om Nederlands te leren en is al begonnen met een online cursus zodat hij een goede basis heeft wanneer hij naar Nederland komt, zo horen we het graag. “Een ervaring als dit gaat zo geweldig zijn! Ik ga zo veel leren, zoals een nieuwe taal, het verbeteren van mijn Engels, een nieuwe cultuur en nog zo veel meer”.
Leer Pedro beter kennen via zijn profiel op www.travelactive.nl/pedro-henrique-uit-brazilie..

Meer berichten