Apocalyps, zombies en safe spots
Logo leiderdorpsweekblad.nl
NickCorpel met zijn vierde boek 'Safe Spots': "Het verhaal is een stuk enger dan mijn vorige boeken.”
NickCorpel met zijn vierde boek 'Safe Spots': "Het verhaal is een stuk enger dan mijn vorige boeken.” (Foto: Esther Luijk )

Apocalyps, zombies en safe spots

Op z'n elfde schreef hij zijn eerste boek en intussen ligt zijn vierde werk in de digitale winkels. Leiderdorper Nick Corpel (19) heeft vijf jaar gewerkt aan 'Safe Spots', een verhaal dat zich afspeelt tijdens een zombie-apocalyps.

Tekst en foto: Ester Luijk

Zijn eerste boek ging over vampieren, want die waren toen cool, volgens Nick. "Het was de tijd van Twilight en iedereen vond het geweldig, dus leek het me leuk om daar een boek over te schrijven." Later gaf hij nog twee boeken uit in eigen beheer, maar zijn creativiteit was nog steeds niet op. Dit keer gooide hij het over een andere boeg. "Het leek me leuk om iets te schrijven wat niet helemaal in m'n straatje lag. Ik hield niet zo van horror en al die 'einde van de wereldverhalen', maar toen ik me er meer in ging verdiepen en horrorfilms ging kijken, kreeg het toch wel iets."

De inspiratie die hij opdeed resulteerde in Safe Spots. "Er is een virus uitgebroken onder de bevolking en de regering heeft geen idee hoe ze het moeten stoppen", vertelt Nick. "Overal in het land worden een veilige havens opgezet, zogenaamde safe spots, waar bescherming en voedsel geboden wordt. In het verhaal wordt een groep mensen gevolgd die zo'n safe spot probeert te bereiken."

De vijf jaar die de auteur nodig had om zijn boek te schrijven was niet te wijten aan gebrek aan inspiratie, zegt hij. "Ik had vooral heel weinig tijd vanwege eindexamens op school. Toen ik ging studeren had ik ineens veertig minuten in de trein heen en terug om aan mijn boek te werken, toen schoot het lekker op."

Zijn vorige boeken waren bedoeld voor kinderen maar met Safe Spots richt Nick zich op 'young adults'. "De karakters hebben meer emotie en zijn minder oppervlakkig, er wordt spanning opgebouwd en het verhaal in het algemeen is een stuk enger."

De creativiteit van Nick beperkt zich niet tot het schrijven van zijn boeken. De jonge schrijver studeert Animatie en Audiovisuele vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en maakt films en series. Hij hoopt in de toekomst een felbegeerde plek te veroveren aan de filmacademie. "Het is mijn droom om ooit mijn eigen boek te verfilmen", vertelt hij. "Maar tot die tijd hoop ik nog meer boeken te schrijven. Ik heb inspiratie genoeg, nu nog de tijd vinden."

Nick denkt dat het einde van het boek veel lezers zal behagen. "Ik had twee eindes geschreven: een waarin alles goed afloopt, en een waarin alles slecht eindigt. Mijn vrienden en familie aan wie ik het boek had laten proeflezen, hadden geen voorkeur, en ik kon zelf ook echt niet kiezen. Uiteindelijk heb ik letterlijk met mijn ogen dicht een einde gekozen en dat naar de uitgever gestuurd." Welk einde de schrijver heeft gekozen, wil hij niet verklappen.

Safe Spots is voor €9,99 te koop via www.nickcorpel.com en diverse webwinkels.

Meer berichten