Afbeelding
Foto: Regio Leiderdorp

Dode in Vadedo Plas is vermiste Aart

Algemeen

In de Vadedo Plas is donderdagavond het stoffelijk overschot van de vermiste Aart gevonden. Rond half acht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de melding persoon te water aan de Boomgaardlaan. Omstanders hadden een persoon zien drijven in het water aldaar. Naast een duikteam van de brandweer werd een traumateam opgeroepen.

Het traumateam werd kort na alarmering geannuleerd nadat bleek dat het slachtoffer al overleden was. De hulpdiensten hebben het gebied volledig afgezet. Het stoffelijk overschot lag langs de kant bij het riet. Duikers van de politie hebben het lichaam geborgen, waarna verder onderzoek heeft plaatsgevonden. De politie laat weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

Vermist

Sinds 24 maart was de 38-jarige Aart vermist vanuit Leiderdorp. Hij was op zondagavond 24 maart nog bij de Esso aan de Persant Snoepweg in Leiderdorp geweest. Daarna ontbrak ieder spoor van hem.

De brandweer heeft op dinsdag 26 maart gezocht in het water bij de Prunusdreef, maar zonder succes. De recherche was eind maart aanwezig om met een onderwatercamera te zoeken in het water naar de vermiste man. Ook werd door een grote groep mensen in de Houtkamp in Leiderdorp en in het Ghoybos in Oud Ade gezocht naar de man. Die actie werd gedaan door het Veteranen Search Team. Alles zonder resultaat.

Uit de krant