Nathalie Beekman, met bloemen, tussen de deelnemers aan haar laatste les Balkon Bewegen.
Nathalie Beekman, met bloemen, tussen de deelnemers aan haar laatste les Balkon Bewegen. Foto: PR

‘Prinses van het Balkon Bewegen’ in het zonnetje

Algemeen

Aan het begin van de Vitaliteitsdag, afgelopen woensdag, werd definitief afscheid genomen het Balkon Bewegen in Leiderdorp en dus ook van instructeur Nathalie Beekman.

Clubhuis De Derde Helft startte daar begin april 2020 mee, tijdens de eerste coronalockdown. De inloopochtenden voor senioren die het Clubhuis elke woensdag- en donderdagochtend bij respectievelijk RCL en Alecto organiseert, konden toen niet doorgaan. Daarom gingen sportinstructeurs en fysiotherapeuten wekelijk naar locaties waar veel ouderen wonen toe om daar een half uurtje gymnastiek op muziek in de buitenlucht te geven, waarbij de bewoners vanaf hun balkon of galerij konden meedoen. Het sloeg enorm aan, het Ouderenfonds pikte het op en het idee werd landelijk uitgerold.

Ook toen het land langzaam weer van het slot ging, bleef er in Leiderdorp behoefte aan de beweeghalfuurtjes en ging Nathalie Beekman aan de slag als vaste instructeur. Vanaf 11 mei 2020 gaf ze in totaal 480 lesjes. Afgelopen woensdag was de allerlaatste keer en werd ‘de Prinses van het Balkon Bewegen’, zoals Rob van der Groen van het Clubhuis haar noemde, uitgebreid in het zonnetje gezet.

Uit de krant