Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Positieve jaarcijfers voor Alrijne Zorggroep

Zorg & Welzijn

De Alrijne Zorggroep zat over 2018 weer in de zwarte cijfers. Dat blijkt uit de financiële jaarrekening die dinsdag 28 mei werd gepubliceerd. De zorggroep, waaronder ook Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp valt, heeft vorig jaar een winst van 4,4 miljoen euro behaald.

Door iedereen in de zorggroep, met zo'n 3800 personeelsleden, is in 2018 goed gelet op de kosten en op mogelijke besparingen. Voor patiënten en huisartsen was het duidelijk welke zorg op welke locatie van Alrijne geleverd werd, waardoor er een duidelijk herstel te zien is van het aantal poliklinische afspraken en medische ingrepen. 

Mark de Jong, Raad van bestuur Alrijne Zorggroep: "We zijn enorm trots op deze cijfers. Het is niet altijd gemakkelijk geweest voor de medewerkers van Alrijne de afgelopen jaren. De broekriem moest behoorlijk worden aangetrokken. Zonder de flexibiliteit en continue inzet van onze medewerkers hadden we dit prachtige resultaat nooit kunnen realiseren. Zij zijn cruciaal voor patiënten en cliënten. We zijn hen veel verschuldigd."

Door herstelmaatregelen hield de zorggroep regie op de uitgaven en werd er geïnvesteerd om altijd goede zorg in de regio te kunnen blijven bieden.

Uit de krant