Logo leiderdorpsweekblad.nl
De volktuinders van De Bloemhof hebben afgelopen voorjaar hard gewerkt om de gewassen in hun tuinen te laten groeien en bloeien.
De volktuinders van De Bloemhof hebben afgelopen voorjaar hard gewerkt om de gewassen in hun tuinen te laten groeien en bloeien. (Foto: PR)

Open Moestuindag bij De Bloemhof

  Verenigingen

De Leiderdorpse Volkstuinvereniging De Bloemhof zet zaterdag 20 juni tussen 11.00 en 15.00 uur de poort open voor alle belangstellenden.

Ondanks COVIDd-19 kon het tuinencomplex in de Bloemerd gelukkig het hele voorjaar open blijven. Zoals ieder voorjaar is hard gewerkt om op de paar honderd tuinen van minimaal 100 vierkante allerlei gewassen te laten groeien en bloeien. Tijdens de Open Moestuindag laten de tuinders graag zien hoe ze, ieder op eigen wijze, bezig zijn om verse groente en fruit thuis op tafel te krijgen.

Momenteel zijn alle tuinen bezet, maar iedere jaar zijn er tuinders die (moeten) stoppen. Belangstellenden voor een tuin komen aanvankelijk op een wachtlijst maar de kans is groot dat ze volgend jaar al aan de beurt zijn. Dus kom op 20 juni kijken en laat je informeren over de mogelijkheden voor een eigen moestuin. Ontvang bovendien een kleine groene attentie.

VTV De Bloemhof is gevestigd aan de Bloemerd 2A te Leiderdorp. Natuurlijk worden op de Open Moestuindag alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Meer berichten