Sem Breedveld, doelpuntmaker en speler van de week.
Sem Breedveld, doelpuntmaker en speler van de week. Foto: Ab Huisman

De aanhouder wint

Sport

Alecto had zondag 26 maart een taaie tegenstander in HC Schiedam Heren 1. Ook een jonge ploeg, die nogal fysiek speelt. De kunst was voor de Leiderdorpers om hun eigen spel te blijven spelen. En dat wierp uiteindelijk vruchten af: Alecto won met 1-0.

Het eerste kwart begon met aftasten van beide kanten waar mogelijkheden lagen. De eerste corner tegen werd goed weggewerkt door keeper Duncan van der Valk. Schiedam voerde de druk op, maar dat leverde nog niks op.

In het tweede kwart kon Alecto een paar keer een mooie aanval opzetten. Ook Schiedam wist de bal hoog de cirkel in te brengen, maar beide aanvallen werden door de scheidsrechters afgefloten. Zo ging het spel geruime tijd heen en weer, zonder dat een van de partijen de overhand kreeg. Een lange bal van Thomas van Iperen kwam aan op de backhand van Freek Hehewerth maar eindigde op de paal.

In de tweede helft startte Alecto goed met een mooie pass schuin over het veld de cirkel in, maar Freek schoot deze bal hoog over. Daarna passte Bart Zoutendijk de bal mooi op Freek waarbij de bal omhoog ging en uiteindelijk in het doel belandde. Maar de scheids keurde deze gevaarlijke bal af. Toch hing een doelpunt in de lucht voor Alecto. Een rommelige situatie leverde commentaar op van de mannen van Schiedam, waarvoor een van hen een groene kaart kreeg.

Een harde pass van Jesse Huisman de cirkel in kaatste af op een stick van een verdediger van Schiedam. Uiteindelijk kreeg Alecto in dit derde kwart de eerste corner van deze wedstrijd. Die niet verzilverd kon worden door goed ingrijpen van de keeper van Schiedam. Alecto bleef doorgaan met aanvallen. Ook in het laatste kwart van de wedstrijd hadden de Leiderdorpers de overhand. Keer op keer redde de verdediging van Schiedam. Tot Jesse een bal gaf op Sem Breedveld die al airhockeyend de bal in de lucht hield tot hij in de cirkel was en het afmaakte op de goal, 1-0!

Het lijkt of de gebroeders Breedveld patent hebben op deze techniek; Sem’s jongere broer Nout maakte de dag ervoor eenzelfde soort goal in de wedstrijd van JO18-1.

Door dit resultaat klimt Alecto nu een plek hoger op de ranglijst. Volgende tegenstander is DSHC uit in Delft.