Tamara Schaafstra lijkt op weg om de score te openen maar dan toch is het Stiens sluitpost Janine Reekers die het leer onderschept.
Tamara Schaafstra lijkt op weg om de score te openen maar dan toch is het Stiens sluitpost Janine Reekers die het leer onderschept. Foto: Gert Jan van Heyningen

Hekkensluiters hoofdklasse houden elkaar in evenwicht

Sport Vrouwenvoetbal

Het duel in de kelder van de  vrouwen hoofdklasse A tussen RCL en Stiens verdiende geen winnaar en kreeg die ook niet. Alhoewel RCL in de laatste fase de winst wel naar zich toe hadden kunnen trekken.

Door: Gert Jan van Heyningen

De Leiderdorpse Racing staat laatste, de Friezinnen bezetten de voorlaatste plek op de ranglijst. De aan elkaar gewaagde kemphanen probeerden op sportpark De Bloemerd allebei drie punten te pakken om op te klimmen uit die onderste regionen. Bij RCL ontbraken Yara Haasnoot en Lesley Landweer vanwege blessures. De ploeg betrad de arena vergezeld van jeugdige mascottes. Die brachten echter niet het geluk waar men toch vurig op gehoopt had.

De eerste kansrijke actie was voor Djuna Verhoeven die ruimte kreeg maar het leverde niets op. De Friezinnen namen daarna de regie in handen en Racing sluitpost Hannah van den Heuvel moest een aantal keren ingrijpen. Dat deed ze met verve en hield haar doel schoon. 


Onzekerheid en angst

Onzekerheid en angst typeerde het spel van RCL met passes die niet aankwamen. Vertrouwen en karakter ontbraken bij de Leiderdorpse ploeg. De langs de kant ijsberende coach schreeuwde aanwijzingen maar het werd niet opgepikt. Toch waren er wel wat kleine mogelijkheden via Tamara Schaafstra, Hiske Hol en van afstand Romy Siera, Robin Potters en Kimberley van Delft, maar de overtuiging ontbrak.

In het tweede deel maakte Susanne Hoogenboom veel meters maar haar inzet leverde niet het gewenste resultaat op. De linies bij de Racing sloten nu wel goed aan en functioneerden maar het ontbrak de ploeg aan een echte afwerker. Melanie de Jong kwam dichtbij een doelpunt, evenals Hiske Hol, Ashley Lieverse en Djuna Verhoeven maar de nul bleef staan.

De allerbeste mogelijkheid kreeg RCL vier minuten voor tijd. Robin Potters bracht de bal voor en in de scrimmage die volgde had pinchhitter Maaike Bronswijk tot twee maal toe kunnen scoren, maar dat lukte niet. RCL blijft met twee punten de rode lantaarndrager. Stiens staat op de voorlaatste plaats met vijf punten.


Dure punten

Na afloop had de RCL-coach Jaclyn Leiwakabessy met assistent Shahroch Ramez toch moeite met de puntendeling. “Verleden week tegen Sparta Rotterdam waren we blij met dat ene puntje en nu voelt het als een verlies van twee dure punten. In de eerste helft speelden wij echt te behoudend maar in het tweede deel was de drive wel degelijk aanwezig. Daar moeten wij dan wel van profiteren en dat gebeurde niet”, aldus Leiwakabessy. De opgaande lijn is er maar de echte drijfveer om punten te pakken laat nog even op zich wachten. 

RCL gaat zaterdag naar Lansingerland om het tegen Berkel op te nemen. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land begint om 14.30 uur.

RCL V1 met hun jeugdige mascottes.
Een van de twee mogelijkheden die Maaike Bronswijk vlak voor tijd kreeg. Het lukte echter niet om te scoren.
Racing aanvoerster Susanne Hoogenboom is Stiens aanvoerster Siebine Burggraaff voorbij maar haar inzet treft geen doel.

Uit de krant