Logo leiderdorpsweekblad.nl
De huldiging van de winnaars werd afgesloten met een rondrit over het parcours in een cabriolet. | Foto: PR
De huldiging van de winnaars werd afgesloten met een rondrit over het parcours in een cabriolet. | Foto: PR (Foto: PR)

Viermaal goud voor Angel Daleman

  Sport

Niet alleen op schaatsen maar ook op wieltjes is de Angel Daleman een toptalent. De 15-jarige Leiderdorpse was afgelopen vrijdag en zaterdag in haar leeftijdscategorie, Dames Junioren-B, onverslaanbaar bij het Nederlands Kampioenschap Inlineskaten op de weg in Achterveld en op zondag in het Vondelpark te Amsterdam. 

In Achterveld was op vrijdag een stratenparcours van 380 meter vrijgemaakt en werd er gestart met de Onelap, wedstrijd over 1 ronde. Met telkens vijf rijdsters in de baan kwam Angel zowel bij de kwartfinales, halve finales als finales met ruime voorsprong op haar tegenstanders over de finish en ontving zij na de finales haar eerste gouden medaille. Het tweede onderdeel bestond uit een puntenkoers over 8 kilometer waarbij de nummers 1 en twee elke ronde 2 en 1 punt konden behalen en bij de finish van de laatste ronde 3, 2 en 1 punt. Ook hierbij toonde Angel haar talent door de wedstrijd te winnen met 27 punten tegenover nummer 2 met 16 punten.

Marathon

Zaterdag was het parcours verlengd tot 1030 meter en werd de marathon over 21 km verreden. Na een door Angel gecontroleerde koers en enige verwarring in de voorlaatste ronde, door valpartijen ingestelde genaturaliseerde ronde, sprintte de Leiderdorpse in twee keer naar de overwinning en derde gouden medaille. De huldiging van de winnaars werd afgesloten met een rondrit over het parcours in een cabriolet. 


Vondelpark

Zondag sloot het NK af met de 100 meter sprint op een afgezette strook weg van 200 meter in het Vondelpark. In tweetallen werd er in haar categorie gestreden om de snelste tijden. Angel was wederom bij alle tussenronden en in de finale de snelste en veroverde daarmee haar vierde gouden. Met overwinningen op alle verreden afstanden sloot Angel het NK af met een ereronde op skeelers door het park samen met alle prijswinnaars. 

Meer berichten