Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vreugde bij RCL nadat Tom Sinteur de 2-0 heeft gescoord. | Foto: J.P. Kranenburg
Vreugde bij RCL nadat Tom Sinteur de 2-0 heeft gescoord. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

RCL voortvarend van start

  Sport

Allebei de teams begonnen het vorige seizoen voortvarend. RCL startte de competitie 2019-2020 met een 0-2 overwinning op UVS en Wateringse Veld/Kranenburg legde zelfs beslag op de eerste periodetitel. In maart, toen vanwege de lockdown, de stand van dat moment de eindstand werd, zag het er heel anders uit. Hoewel beide clubs nog boven de degradatiezone stonden, was het lang niet zeker dat dat ook zou blijven. Zaterdag in de seizoensouverture 2020-2021 troffen RCL en Wateringse Veld/Kraneburg elkaar op het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. De gastheren zetten de toon en wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend met 4-0.

Het eerste kwartier was gezapig en deed denken aan een uniek evenement een week eerder, waar de RCL-old stars een Walking Football-toernooi hielden waar maar liefst € 4000,- werd opgehaald voor KiKa.

Heft in handen

Maar na die trage start nam de thuisclub het heft in handen en werd steeds gevaarlijker. Een kopbal van Robin Brasker ging net naast, spits Ali Barokzay schoot van dichtbij op de vijandige keeper en na een fraaie aanval gaf Brasker strak voor, maar kon Stijn Rietbroek nog net niet de openingstreffer op zijn naam brengen. Na een half uur was het Barokzay die de dik verdiende 1-0 op het scorebord bracht nadat hij door Tom Sinteur in stelling werd gebracht.

Vlak na rust moest doelman Andrew Bontje handelend optreden. Daarna waren het de Bloemerd-bewoners die de regie weer in handen namen. Sinteur gaf een afgemeten voorzet die Barokzay niet kon afronden. Tien minuten na rust verdubbelde Sinteur de voorsprong. De weer op het oude nest teruggekeerde speler werd de diepte ingestuurd door Rietbroek, nam de bal aan en bracht de stand op 2-0. Enkele minuten later kwam Mitchel de Kroon goed door aan de rechterkant en Rietbroek rondde zijn voorbereiding beheerst af (3-0). De bezoekers uit Den Haag spartelden nog wel wat tegen, maar mede door het kordate ingrijpen van de goed spelende Michiel de la Mar bleef de voorsprong gehandhaafd.

De laatste weken sterk spelende Jesper van Overloop gaf een uitstekende dieptebal op Rietbroek die matig inschoot. Het slotakkoord was een kopie van de 3-0, want het was wederom De Kroon die opstoomde en ditmaal werd Nick van Bemmel in de gelegenheid gesteld om de eindstand te bepalen op 4-0.

De van Boshuizen teruggekeerde Sinteur: “Dit is natuurlijk een heerlijk begin voor ons, na een wisselvallige voorbereiding. Na de openingstreffer waren we de bovenliggende partij en dit geeft ons veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Dit is nog altijd 'mijn' club en ik heb hier altijd in de jeugd gespeeld en ook al in het eerste, voordat ik de afgelopen twee jaar een uitstapje maakte naar FC Boshuizen. Ik heb altijd contact gehouden met mijn vroegere voetbalmaatjes en heb erg veel zin in dit seizoen.”

Niet alleen bij Sinteur, maar in alle geledingen bij RCL leeft het idee dat dit een heerlijk begin is, maar dat het nog weinig zegt over het verdere verloop van de competitie. Met deze constatering en het feit dat er nog de nodige blessures zijn kan dit wel het startpunt zijn van een mooi seizoen. Het begin mag er in elk geval zijn.


Niet blindstaren

Tenslotte trainer Hein van Heek: “Uiteraard een lekker resultaat, maar we moeten ons niet blindstaren op deze zege. De tegenstander was niet groots en we hadden er ook nog meer kunnen maken. Maar het gevoel is natuurlijk beter dan bij een start met een nederlaag.”

Bron: Leidenamateurvoetbal, Dick Rozenboom

Meer berichten