Beginnende volleyballers ronden Spike-cursus af op het zand
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Trotse Spikers met trainers en hulptrainers
Trotse Spikers met trainers en hulptrainers (Foto: PR)

Beginnende volleyballers ronden Spike-cursus af op het zand

  Sport

Tien beginnende volleyballers in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben woensdagmiddag 20 mei de Spikecursus van de Leiderdorpse volleybalvereniging Leython DC afgerond. Dat gebeurde op de Leython beachvolleybalvelden in sportpark De Bloemerd.

Eigenlijk zouden de tien lessen van de beginnerscursus plaatsvinden in sporthal De Does. Maar die sloot half maart vanwege de coronacrisis. Gelukkig kon drie weken geleden uitgeweken worden naar de beachvolleybalvelden in sportpark De Bloemerd voor de laatste lessen.

Afgelopen woensdag zorgde het mooie weer ervoor dat de afsluiting extra leuk werd. Naast hun diploma kregen de kinderen ook nog een kleine attentie van Rob Kruit van Sporthal Broekplein in Leiden.

De nieuwe volleyballers worden lid van LeythonDC en kunnen in de zomer verder volleyballen bij LeythonBeach. In augustus kan het nieuwe seizoen hopelijk starten in de zaal.

In september begint er weer een nieuwe Spikecursus voor kinderen tot en met 12 jaar. Opgeven kan nu al. Mail voor meer informatie naar mini@leythondc.nl.

Meer berichten