Logo leiderdorpsweekblad.nl

Maryse en Vic Leunissen erelid van LTC de Munnik

  Sport
Vic en Maryse Leunissen, ereleden 2019 van tennisvereniging LTC de Munnik Leiderdorp.
Vic en Maryse Leunissen, ereleden 2019 van tennisvereniging LTC de Munnik Leiderdorp. (Foto: )

Het is bijna niet voor te stellen. Meer dan veertig jaar zetten Maryse en Vic Leunissen zich als vrijwilliger in voor de jeugd van LTC de Munnik. Afgelopen woensdag werden zij daarom tot ere-lid gemaakt van de tennisvereniging aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp.

"Het is en was gewoon altijd hartstikke leuk om te doen!" vertelt Maryse, terwijl ze nog nageniet van de vorige avond. Samen met Vic kreeg zij tijdens de ALV het erelidmaatschap aangeboden en een grote bos bloemen. Daarvoor kregen ze van de jeugdcommissie al een enorme beker en een kaart met handtekeningen van alle jeugdleden.

Al die eer en geschenken zijn terecht, want er waren maar weinig jeugdactiviteiten waar Maryse en Vic níet een handje meehielpen. Toernooien, competities, tennisweken met kamperen en uitgebreide uitwisselingen met andere verenigingen… Het zorgde allemaal voor extra gezelligheid en plezier voor de jeugdleden. "De gein van de kinderen, daar ging het ons altijd om", zegt Vic.

Zelf zijn ze met 68 en 78 jaar nog steeds veel op de tennisbaan. Tot wel vier keer per week komen ze in actie tijdens dubbelpartijtjes. Maryse maakt zich zelfs alweer op voor het komende competitieseizoen. Inmiddels zijn ze gestopt met het vrijwilligerswerk en is er meer tijd voor zelf tennissen, naailessen geven en fietsen. Want echt gewoon rustig zitten, daar zijn ze dus niet zo goed in.


Meer berichten