RCL verschalkt DoCoS in 2e helft
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Shivan Chaigneau deed van zich spreken bij RCL.
Shivan Chaigneau deed van zich spreken bij RCL. (Foto: Johan Kranenburg)

RCL verschalkt DoCoS in 2e helft

  Sport

Wie de laatste jaren de derby tussen RCL en DoCoS bekeek wanneer er in de Bloemerd werd gespeeld, werd zelden verwend. Ook nu was het geen duel dat de volgelingen lang zal heugen. Voor de pauze had DoCoS een licht overwicht en leek er weinig aan de hand voor de hekkensluiter. Na de pauze gebeurde er aanvankelijk ook nog niet veel, maar na de 1-0 was het plotsklaps geheel en al over en uit voor de Leidenaren. RCL kon zich uitleven en weglopen naar een 3-0 zege. Gelukkig waren er wel wat hoogtepunten in de strijd tussen de roodwitten en de in het zwart spelende bezoekers.

DoCoS kwam andermaal gehavend aan de start. Meer dan handvol basisspelers ontbreekt nog steeds bij de ploeg van Dennis Olman en dat laat zich voelen. RCL daarentegen trad redelijk okselfris aan, waarbij Faizel Soekhai dit keer de keuze had laten vallen op Shivan Chaigneau op het middenveld. Het was het basisdebuut voor de negentienjarige speler en de veruit kleinste speler op het veld onderscheidde zich op zeer positieve wijze.

Kansen

Eerst liet DoCoS echter van zich spreken. Luc Quellhorst kreeg de ruimte om op rechts door te breken, maar hij vond de geheel vrijstaande Chris van Empel niet voor een mogelijk vroege voorsprong. Aan de andere kant kreeg Stijn Rietbroek een schietkans, maar Joris van Harmelen hoefde zich niet uit te sloven want de buitenspeler schoot hard en ver naast. DoCoS kreeg wat meer de bal en kon in de eerste helft ook iets meer gevaar stichten. Na ruim tien minuten kreeg Quellhorst weer de kans een collega in staat te stellen te scoren, maar Sandjai Gajadien werd niet bereikt.

RCL was slordig en nam vooral achterin soms teveel risico. DoCoS kon echter niet profiteren van het geschutter bij de thuisploeg. Een doelpunt van Gajadien werd afgekeurd, waarbij de Leidenaren twijfelden aan het gelijk van de grensrechter.

Meer vuur

Na de vrij armoedige eerste helft hoopten de volgers op een betere tweede helft. Speltechnisch was het soms nog steeds niet geweldig, maar er kwam wel meer vuur in het spel. Dit dan vooral aan de kant van de thuisploeg. DoCoS werd teruggedrongen en Thom Wijnalda kwam al dichtbij de 1-0. Zijn inzet ging voorlangs de neus van Van Harmelen.

Pal nadat de bezoekers een dubbele wissel brachten, nam de thuisploeg de voorsprong. Een afgeslagen bal kwam terecht bij Chaigneau en de nummer tien aarzelde niet. Zijn treffer was de beloning voor zijn spel met diepgang, brutaliteit en overtuiging. De 1-0 werd kort daarna gevolgd door een tweede treffer. Via Wijnalda kwam de bal bij de mee op gekomen Sander Blijleven en hij prikte de 2-0 binnen. DAarmee was het verzet van DoCoS gebroken en daardoor kon Wijnalda, vanuit een lastige hoek en met enige bijval van Michael van Voorthuijzen, de eindstand op het scorebord zetten.

RCL is dankzij de winst opgeklommen naar de middenmoot, maar wil vast nog wat plaatsen stijgen om zo meer vet op de botten te krijgen in de rangschikking.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Meer berichten