Logo leiderdorpsweekblad.nl
Claudia Owel scoort voor RCL met een fraaie krul de 3-1. Aanvoerster Laura van Stevenick en sluitpost Daniëlle van den Bos van Wartburgia zijn kansloos.
Claudia Owel scoort voor RCL met een fraaie krul de 3-1. Aanvoerster Laura van Stevenick en sluitpost Daniëlle van den Bos van Wartburgia zijn kansloos. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

RCL vrouwen sprankelend naar winst

  Sport

De vrouwen van RCL pakten zaterdag tegen het Amsterdamse Wartburgia de eerste volle winst van het seizoen. Met soms sprankelende acties werd collectief de strijd aangegaan. Na een 2-0 stand bij rust was de einduitslag 3-1 voor RCL en de eerste drie punten werden gekoesterd. De openingstreffer werd gescoord door Jill Sanrodji, Claudia Owel nam nummers 2 en 3 voor haar rekening.

Door: Gert Jan van Heyningen

RCL had dit seizoen nog niet geproefd van een overwinning en dat gaf wel de nodige spanning. Maar tegen het Amsterdamse Wartburgia toonde de ploeg buiten zelfverzekerdheid ook een grote doses lef. Op het Leiderdorpse sportpark de Bloemerd moest worden uitgeweken naar kunstgras vanwege afkeuring van het hoofdveld. Eerlijk gezegd kwam dat het spel wel ten goede want het duel werd in snel tempo met technisch hoogstand voetbal aan het trouwe publiek voorgeschoteld.

Subliem

De openingsminuten waren voor Wartburgia maar vervolgens kwamen er kansen voor Manon Heiliegers en Lesley Landweer die tegen de lat schoot. De toon was daarmee gezet.

In de elfde minuut kwam RCL op voorsprong. Een staaltje majestueus voetbal ging daaraan vooraf. Het korte tikwerk met Manon Heiliegers, Robin Potters, Susanne Hoogenboom en Madieke Zaad maakte het verschil in klasse duidelijk. Met de pass van Zaad op de snelle Jill Sanrodji werd diepte gezocht waarna de Leiderdorpse spits stijlvol scoorde.

Het tempo lag hoog en de strijd was uiterst boeiend met een collectief sterk acterende thuisploeg. De tweede treffer kwam in de 19e minuut van de voet van Claudia Owel na uitstekend voorbereidend werk van Madieke Zaad. RCL kreeg via Amber Chaudron en Jill Sanrodji meer mogelijkheden maar het net werd niet gevonden.

In de eerste fase van de tweede helft temporiseerde Wartburgia het spel. Dat leidde tot de aansluitingstreffer van Shanon Molleman in de 53e minuut. RCL was wakker geschut en veerde weer op. De Leiderdorpse brachten het tempo weer op niveau en namen de regie van de match strak in handen met overtuigend spel.

In de 67e minuut werd Claudia Owel door Madieke Zaad op links weggestuurd. Een slepende beweging volgde en met een prachtige krul scoorde Owel in de verste hoek de 3-1 voor RCL. In het laatste kwartier werden nog wel kansen gecreëerd en maar de stand bleef zoals die was.

Strijd en passie

Na afloop een uiterst tevreden coach van RCL John van der Meer die de meiden complimenteerde met het eensgezinde sterke spel. "Er is keihard gewerkt met strijd en passie vanuit een sterk collectief geheel. Het is nu de basis om door te pakken want in deze formatie zit duidelijk meer potentie", aldus een glunderende Van der Meer.

Meer berichten