Logo leiderdorpsweekblad.nl
In de eerste ontmoeting wist BEP nog te winnen van Velocitas. (Archieffoto: Willem Zwanenburg)
In de eerste ontmoeting wist BEP nog te winnen van Velocitas. (Archieffoto: Willem Zwanenburg)

Velocitas stunt tegen koploper

  Sport

Het eerste team van Velocitas heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse gezet. De uitwedstrijd tegen koploper BEP in Purmerend werd door de Leiderdorpse korfballers gewonnen met 16 - 20.

De stunt van afgelopen zaterdag is een herhaling van het laatste weerzien tussen de twee teams. In de zaalcompetitie werd er gewonnen met 30 - 23. BEP start gewaarschuwd aan de wedstrijd maar kan niet voorkomen dat de ploeg uit Leiderdorp eigenlijk de hele wedstrijd lang de regie in handen heeft. Dat begon al in de eerste minuut, toen Ivar van Driel de eerste van de middag maakt. Uiteindelijk vond Van Driel Ivar maar liefst zes keer het binnenste van de korf.

Telkens als BEP op gelijke hoogte kwam, sloeg Velocitas terug. Slechts één keer kwamen de Leiderdorpers op achterstand, de rest van de wedstrijd was het BEP dat joeg op de gelijkmaker. Het vrije spel van de aanvallers werd mogelijk gemaakt door de ijzersterke verdediging van de bezoekende ploeg. Het zet de aanval uit Purmerend bij vlagen helemaal vast. Ook in die laatste tien minuten, toen BEP alles op alles zette om puntverlies te voorkomen.

Het strakke werk in de verdediging stelde Christel Zwanenburg en Sanne Glasbeek in staat om de verlossende drie en vier punten verschil te maken. Het was voldoende voor een verdiende overwinning: bij 16 - 20 floot de scheidsrechter af.

Velocitas loopt dankzij deze overwinning verder weg van de laatste plaats en zet daarmee een belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse. Door het verlies staat koploper BEP niet langer alleen op de eerste plaats. Maar liefst drie teams hebben nu evenveel punten als BEP: KVA, de Meervogels en Pernix. KVA is de volgende tegenstander van Velocitas, dat volgende week op bezoek gaat bij de ploeg uit Amstelveen. Of de tweede uitwedstrijd op rij ook een tweede stunt in petto heeft, moet blijken.

Meer berichten