Carlijn Croon van Alecto aan de bal. | Foto: J.P. Kranenburg
Carlijn Croon van Alecto aan de bal. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Zuur verlies voor Alecto

Sport

In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop moesten de vrouwen van Alecto zondag een 0-2 verlies incasseren tegen Voordaan.

Na 2-0 het verlies van vorige week tegen Schaerwijde waren de Leiderdorpse hockeysters erop gebrand om de eerste drie punten na de winterstop te behalen. In de eerste helft waren beide ploegen van gelijke sterkte. Allebei kregen ze kansen om op voorsprong te komen. Alecto stond er goed te verdedigen, met name Demi van As, en keepster Annick Weterings zorgde voor een paar mooie reddingen. Maar in de aanval lukte het Alecto niet om het doel vinden. De strafcorner die door Anne van Eindhoven op goal werd gesleept ging er niet in en een bal die de cirkel in werd geslagen werd niet door Alecto aangeraakt, waardoor het geen goal was. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft moest Alecto er een schepje bovenop doen om kans te maken op de overwinning. Maar het was juist Voordaan dat wat meer op gang kwam. Een fraaie voorzet vanaf de achterlijn werd door speelster van Voordaan lmet een backhand in het goal werd geslagen, waarmee de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. Dit gaf Voordaan nog meer zelfvertrouwen en na een paar minuten viel ook de 0-2. Ditmaal via een strafcorner.

Met nog 10 minuten te spelen, gaf Alecto wat meer druk en kreeg nog wat kansjes, maar dit mocht helaas niet baten. Het eindsignaal klonk en 0-2 was de einduitslag. Een erg zuur verlies.

Volgende week gaan de dames naar Eindhoven om daar hopelijk wel punten te pakken.