Logo leiderdorpsweekblad.nl
De grootste kans voor RCL in de tweede helft. Samanta Stojanovic haalt uit en schiet tegen de dwarsligger.
De grootste kans voor RCL in de tweede helft. Samanta Stojanovic haalt uit en schiet tegen de dwarsligger. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Karakterloos RCL onderuit tegen Berkel

  Sport

Slechts tien minuten hadden de RCL-vrouwen de thuiswedstrijd tegen Berkel onder controle. Daarna nam promovendus Berkel het heft in handen en liep met eensgezinde kracht via 0-3 bij rust uit naar een 0-5 eindstand. En dat deed wel degelijk pijn in het Leiderdorpse kamp.

Door: Gert Jan van Heyningen

Er werd gespeeld in de arena op het fris geurende groene gras van sportpark de Bloemerd. Dat was lang geleden maar werd wel gekoesterd. In de eerste fase waren er goede mogelijkheden voor de Racing met Yara Haasnoot, Luna van den Hout, Kimberley van Delft en Lenneke Bol maar het net werd niet gevonden. RCL zette druk naar voren maar vergat bij de omschakeling de snelheid van haar opponent. En dat werd de ploeg van coach Janet Griffioen fataal.

In de dertiende minuut ontstond twijfel in de RCL achterhoede waarvan Michelle Arbman van Berkel dankbaar gebruik van maakte en de score opende. Na een half uur had de Racing een kans op de gelijkmaker. Yara Haasnoot op rechts gaf een voorzet op de inkomende Lenneke Bol die net naast kopte. Het gaf RCL weer wat vertrouwen om zich in het duel te vechten maar dat was van korte duur. In een tijdsbestek van slechts twee minuten scoorde Berkel twee maal en de kopjes bij Leiderdorpse speelsters gingen hangen.

Behoudend

Na de pauze in de 47e minuut kwam de mokerslag met de 0-4 via Sabrina Pocorni voor Berkel. RCL opereerde niet als eenheid en speelde te behoudend. Was te afwachtend waarbij het karakter en de scherpte ontbrak. De tegenpartij toonde juist wel dat lef, inzicht en het collectieve vertrouwen. Bijkans ieder duel werd verloren door de gastvrouwen en als er wel mogelijkheden waren ontbrak de overtuiging en motivatie bij de Racing.

In de 59e minuut schoot Samanta Stojanovic tegen de dwarsligger. Uit de rebound kon Lenneke Bol niet profiteren van deze mogelijkheid.

Sabrina Pocorni scoorde in de 63e minuut haar derde treffer van de middag. 0-5 prijkte op het scorebord en de Racing vocht tegen zichzelf om de organisatie op orde te krijgen. De jarige Jill Sanrodi kreeg wel een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Van afstand probeerden Samanta Stojanovic en de hardwerkende Dominique van Wensveen het nog maar het net werd niet gevonden.

Bewustwording

Bij coach Janet Griffioen kwam dit verlies keihard binnen."Het was slecht op alle fronten. Wij liepen op iedere positie achter de feiten aan en dat doet behoorlijk pijn. De bewustwording moet bij de speelsters duidelijk naar een hoger plan om eensgezind strijd te kunnen leveren", aldus een uiterst teleurgestelde Griffioen. Voldoende werk voor de technische staf van RCL om ook aan het speltechnisch inzicht aandacht te schenken om niet opnieuw zo'n zeperd mee te maken.


Meer berichten