Logo leiderdorpsweekblad.nl
Claudia Parker-Verboom valt aan, Dianne van der Eijk, Wendy Verweij en Yolande Zuijdgeest zitten in de blokverdediging.
Claudia Parker-Verboom valt aan, Dianne van der Eijk, Wendy Verweij en Yolande Zuijdgeest zitten in de blokverdediging. (Foto: Johan Kranenburg)

Wisselvallig Leython DC verliest nipt van Thor

  Sport

De wedstrijd van Leython DC tegen Thor had twee gezichten. Deels speelden de Leiderdorpse volleybalsters de sterren van de hemel, deels wilde er niets lukken. Het resulteerde in de 2-3 verlies, waarbij de laatste en beslissende set op het nippertje uit handen werd gegeven.

Leython DC beleefde zaterdag een gouden start. In De Bloemerd liet het team voor eigen publiek prachtig volleybal zien en overdonderde de tegenstanders uit Bergambacht. De set werd binnengehaald in 25-20.

In de tweede set deed Thor er een paar flinke scheppen bovenop en toonde dat het een ploeg is die mee kan draaien in de top van de competitie. Leython kwam vrij goed mee maar moest toch een 21-25 verlies incasseren.

Daarna kwamen de gastvrouwen in een flinke dip. "Niets lukte en bij Thor ging juist alles goed", zo verklaart trainer-coach René Leeflang het 11-25 verlies in deze set.

Maar Leython was nog niet verslagen. "We hebben alles weer op nul gezet en iedereen weer bij de les geroepen", aldus Leeflang. En dat werkte. De 'flow' kwam terug en de vierde set werd gepakt met 25-16. 

In de vijfde, beslissende set gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Leython rook zelfs even winst toen de stand op 13-12 kwam. Maar drie missers deden de weegschaal omslaan ten gunste van de dames uit Bergambacht die de set pakten met 13-15 en zo de wedstrijdwinst op hun naam konden schrijven.

Ondanks het verlies is Leeflang tevreden over zijn speelsters. "Ze hebben het goed gedaan tegen een team dat hoort bij de besten in de poule, ik ben hartstikke trots op ze." Aan de wisselvalligheid moet gewerkt worden, erkent hij. "We hebben er drie nieuwe speelsters bij dus het is niet gek dat we nog moeten bouwen aan het team. Momenteel staan we in de middenmoot, maar we kunnen zeker een eindje hoger klimmen."

Meer berichten