Logo leiderdorpsweekblad.nl

RCL genomineerd voor Rookvrije Generatie Awards

  Sport

RCL maakt kans op een Rookvrije Generatie Award. De Leiderdorpse voetbalvereniging, waar sinds 1 januari nergens meer gerookt mag worden, is genomineerd in de categorie sport.

RCL zette eind oktober 2015 de eerste stappen naar het gefaseerd invoeren van een rookvrij sportterrein. 2016 was een overgangsjaar waarin rokers nog één plek op het terrein kregen om te roken, zoveel mogelijk uit zicht van kinderen. Maar vanaf de laatste dag van dat jaar is roken helemaal taboe binnen de hekken van de voetbalvereniging.

RCL was de eerste amateurvoetbalvereniging die het initiatief nam om te gaan voor een Rookvrije Generatie. Ze draagt het rookvrije beleid breed uit en is hiermee ook in de landelijke pers geweest. Hiermee heeft RCL ook andere sportverenigingen en de gemeente Leiderdorp enthousiast gemaakt. RCL heeft al veel jeugdleden behoed om te gaan roken. Op de shirts van de RCL wordt uitgedragen dat de 1200 leden zich inzetten voor de Hartstichting en de Rookvrije Generatie.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseren samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren.

Tot en met 16 februari kan er via de website rookvrijegeneratieawards.nl gestemd worden op bijzondere en inspirerende initiatieven in de categorieën personen, sport, scholen en recreatie. Per categorie kan iedereen een favoriet kiezen en een stem uitbrengen. De stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen uit de Rookvrije Generatie campagne, toegekend. De Awards worden tijdens de Negenmaandenbeurs op 22 februari 2017 uitgereikt in de RAI in Amsterdam.

Meer berichten