Logo leiderdorpsweekblad.nl
Toptalent Calvin van Stenus staat klaar op een opslag op te vangen. | Foto: Petra le Roy
Toptalent Calvin van Stenus staat klaar op een opslag op te vangen. | Foto: Petra le Roy

Badmintonnen in Winkelhof

  Sport

Bezoekers van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof werden zaterdag getrakteerd op een werkelijk bedmintonspektakel. Tegenover sportwinkel Sport2000 had de enige echte Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels een minibadmintonveld opgesteld waar toptalent Calvin van Stenus en zijn mede-Spotvogels Martijn Vonk, Wim Koree en Pepijn van Empelen badmintondemonstraties gaven.

Dat alles in het teken van de badmintonmanifestatie de De Spotvogels had georganiseerd om aan het winkelend publiek te laten zien hoe leuk de badmintonsport is. Het leverde veel nieuwsgierige blikken op van omstanders.

In een kraam werd informatie gegeven over badminton en waren ook beelden te zien van het Nederlands kampioenschap badminton. Leden van de badmintonclub deelden flyers uit op vertoon waarvan men gratis drie keer kan komen meespelen in de sporthal. Wie wilde mocht ook al een poging wagen op de minibadmintonbaan.

De Spotvogels wilden met deze manifestatie laten zien dat badminton niet alleen een leuke, maar zeker ook een veelzijdige sport is, die zowel recreatief als in competitieverband gespeeld kan worden. Je hebt er een uitstekende conditie en kracht voor nodig, want een partij badminton kan flink intensief zijn. Maar ook gaat het om techniek, hoe je de shuttle moet raken, hoe je het racket vasthoudt, je looptechniek. Tot slot is tactiek heel belangrijk, waarbij je moet denken aan het afwisselen van slagen en de juiste positie in het veld kiezen. En niet onbelangrijk: omdat je altijd met anderen samenspeelt, is badminton een heel sociale sport. Je leert veel mensen kennen en speelt elke keer met anderen samen.

Al die aspecten van badminton waren te zien in de Winkelhof en de reacties van het publiek waren veelal enthousiast. Bijna iedereen heeft immers weleens gebadmintond, op school, op de camping, in de tuin of op het strand. De baan in de Winkelhof was dan ook voortdurend bezet door enthousiaste badmintonspelers, zowel Spotvogels als passanten.

Binnenkort organiseert De Spotvogels introductietrainingen voor deelnemers ouder dan 15 jaar, waarbij zowel beginners als redelijk gevorderde badmintonspelers in zes sessies de basis van het spel van badminton geleerd wordt. De sessies worden afgesloten met een klein intern toernooi waarbij het geleerde in praktijk kan worden gebracht. Deelnemers dienen zelf sportkleding en sportschoenen mee te nemen, badmintonrackets zijn in de zaal aanwezig. Deze sessie van zes introductietrainingen kost 20 euro en start op 8 maart. Bezoekers dienen zelf sportkleding en sportschoenen mee te nemen, badmintonrackets zijn in de zaal aanwezig. 

De Spotvogels spelen op de volgende dagen en tijden:

Maandag: 20.30- 22.30 uur, sporthal De Does (volwassenen).

Woensdag: 20.00 - 22.00 uur, sporthal De Bloemerd (volwassenen en jeugd vanaf ca. 15 jaar).

Zondag: 10.00 - 11.30 uur, sporthal De Bloemerd (jeugd alle leeftijden)

Meer berichten