Logo leiderdorpsweekblad.nl

Nieuwe voorzitter voor SGP Leiderdorp e.o.

  Politiek
Maarten van Nieuw Amerongen. | Foto: PR
Maarten van Nieuw Amerongen. | Foto: PR (Foto: PR)

Na het vertrek van voorzitter Evert van de Pol uit Leiderdorp, zocht de lokale afdeling van de SGP een vervanger. Die vond men in Maarten van Nieuw Amerongen (22). De afgelopen vijf jaar woonde hij in Leiden, waar hij politicologie en filosofie studeerde, afgelopen zomer verhuisde hij naar Leiderdorp.

Van Nieuw Amerongen is duidelijk over de doelstellingen: "De komende jaren willen we een stevige basis leggen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Samen met de ChristenUnie knokken voor behoud van onze raadszetel, meer prioriteit geven aan ledenwerving en studenten meer betrekken bij de afdeling."

Om die woorden kracht bij te zetten, organiseert SGP Leiderdorp en omstreken donderdag 28 november een politiek café in Leiden. Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht, is te gast en zal spreken over de waarde van de grondwet. "Hij weet als geen ander zijn publiek te boeien, of het nu studenten zijn of een groep doorsnee Leidenaren. De grondwet komt tot leven als Voermans begint te spreken", aldus de kersverse voorzitter. Hoewel het politieke zwaartepunt in Leiderdorp ligt, wil de afdeling zich ook nadrukkelijk richten op de rest van de Leidse regio.

Het politiek café op donderdag 28 november vindt plaats in café De Vergulde Kruik in Leiden. Aanmelden is niet nodig, de toegang gratis en het eerste drankje is op rekening van de afdeling. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten