Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Koen Jongen

40.000 euro aan belasting geïnd bij grote verkeerscontrole in Leiderdorp

  Politie

De politie en de belastingdienst hielden vrijdagavond 24 mei een groot opgezette verkeerscontrole op de parkeerplaats van de McDonalds aan de Persant Snoepweg in Leiderdorp. Dat leverde 40.000 euro op aan niet betaalde belasting. Daarnaast werden zeven auto in beslag genomen.

De politie heeft twee bestuurders betrapt die onder invloed van drugs waren en één die reed zonder rijbewijs. Verder zijn bekeuringen uitgedeeld voor bellen tijdens het rijden en is een mes in beslag genomen. Ook waren enkele auto's niet in orde, onder meer vanwege te gladde banden

Op de rotonde bij de Persant Snoepweg ter hoogte van de McDonalds vestiging was een alcoholfuik ingericht en automobilisten moesten daar blazen. Mensen die een P van passeren bliezen, kregen van Veilig Verkeer Nederland een BOB-sleutelhanger.

De belastingdienst had enkele ANPR camera's, die kentekens scant en vergelijkt met een bestand van wanbetalers, opgesteld in de omgeving van de controleplaats. Motorrijders van de politie begeleidden voertuigen die een hit op de ANPR hadden naar de controleplaats.

Naast ANPR-hits werden ook automobilisten voor een controle door de politie naar de controleplaats begeleid, evenals scooter/brommerrijders die werden onderworpen aan een rollerbanktest.

Meer berichten