Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alewien de Fockert en haar echtgenoot Eric Filemon tussen kinderen van De Hasselbraam.
Alewien de Fockert en haar echtgenoot Eric Filemon tussen kinderen van De Hasselbraam. (Foto: Johan Kranenburt)

De Hasselbraam neemt afscheid van locatieleider Alewien de Fockert

  Onderwijs

De Leiderdorpse openbare basisschool De Hasselbraam heeft donderdagmiddag 18 april afscheid genomen van locatieleider Alewien de Fockert.

Alewien de Fockert heeft 40 jaar in het primair onderwijs gewerkt. Ze is begonnen als leerkracht en werkte op verschillende scholen in Leiden, o.a. bij de Lorentzschool van PROOLeiden. De laatste zeventien jaar was ze locatieleider van De Hasselbraam. In deze periode heeft ze de school ontwikkeld tot wat de school nu is: een goede en inspirerende Jenaplanschool.
Alewien is altijd heel betrokken geweest bij de school, de leerlingen en de ouders. De school noemde ze 'haar school' en de kinderen waren 'haar kinderen'. Ze was hartelijk, toegankelijk en stond elke ochtend bij de ingang van de school om de ouders en kinderen welkom te heten.
Voor het afscheid hadden de kinderen een prachtig circus neergezet. Daarbij kreeg Alewien van elke groep vijf bloemen, in totaal maakte dit 40 bloemen die staan voor elk dienstjaar in het onderwijs.
De Hasselbraam gaat nu op zoek naar een nieuwe directeur, die na de zomervakantie zal beginnen. In de tussentijd blijft Egbert Raateland als interim directeur werkzaam.  
Volgende week in het Leiderdorps Weekblad een interview met Alewien de Fockert.    

Meer berichten