Logo leiderdorpsweekblad.nl

Bruidspaar Kluivers-Nijssen viert 60-jarig huwelijksfeest

  Human Interest
De bruid was indertijd volledig in het wit, inclusief de bloemen. | Foto: PR
De bruid was indertijd volledig in het wit, inclusief de bloemen. | Foto: PR

Op 28 maart was het zestig jaar geleden dat de heer en mevrouw Kluivers-Nijssen in het Leidse Stadhuis in het huwelijk traden.

Door Esta Hoogervorst

Voor hun kerkelijk huwelijk maakte mevrouw Kluivers haar witte bruidsjapon zelf. Het echtpaar Kluivers ging eerst inwonen bij de ouders van mijnheer Kluivers. Daar werd hun oudste dochter geboren. Lang woonden ze in de Driftstraat, waar hun zoon en tweede dochter werden geboren.

Het echtpaar Kluivers kreeg zes kleinkinderen, drie jongens en drie meisjes. Hun zoon woont in Leiderdorp. Johanna Jacoba Nijssen, roepnaam Annie, deed in Katwijk en Leiden de lagere school, daarna volgde ze Huishoudschool aan het Galgewater in Leiden. Toen ze vijftien jaar was ging ze werken bij een gezin in Wassenaar, waar zij hielp met de drie kinderen. Daarna werkte ze bij de Gruiter. In een dansclubje ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot.

Geboren Leidenaars
Jacobus Johannes, roepnaam Koos, werd in 1933 in Leiden geboren. Na de lagere school deed hij de Ambachtsschool aan de Haagweg in Leiden. Toen hij zijn toekomstige echtgenote bij een dansclubje ontmoette, sloeg de vonk direct over. Ze gingen samen uit, kwamen bij elkaar thuis en hadden een échte verkering en een officiële verloving. Ze trouwden in het Leidse stadhuis en in de kerk. Mevrouw Kluivers droeg een witte, lange bruidsjapon en had daarbij een prachtig wit bruidsboeket.

Verhuizen
Hun eerste woonruimte was in de Waardstraat in Leiden. Maar voordat ze in 1980 in de Nassaustraat een eigen woning kregen, verhuisden ze nogal eens. Koos werkte voor een houtzagerij en de boomstammen kwamen per schip over het water binnen. Toen ze bij de ouders van mijnheer Kluivers aan de Oude Vest woonden, werd daar hun oudste dochter er geboren. Na een paar jaar in de Houthandel te hebben gewerkt, ging Koos aan de slag in Meelfabriek de Sleutels aan de Zijlsingel, waar hij 26 jaar heeft gewerkt.

Wel en wee
Negen jaar geleden verhuisde het echtpaar Kluivers naar Leiderdorp, omdat ze door vrienden Leiderdorp leerden kennen. Ze voelden zich direct thuis en wonen er met veel plezier. Koos is weliswaar geen verenigingsmens, maar in de van Alphenstate vinden ze het heel gezellig. 'Onderling is er plezierig contact, je deelt elkaars wel en wee. Daarnaast is er veel te doen en wonen we dicht bij de Winkelhof. We hebben goed contact met onze drie kinderen en zes kleinkinderen en zien ze vaak, vooral in het weekend', vervolgen ze.

Dik tevreden
Mevrouw Kluivers puzzelt, leest graag en doet spelletjes op de computer. Mijnheer Kluivers leest verschillende kranten. Het bruidspaar Kluivers eindigt met de woorden, 'we zijn echt blij om hier te wonen'. 'We zijn dik tevreden, doen nog alles zelf en zijn nog aardig mobiel!'

Meer berichten