Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Jeanette Ephra&iuml;m geeft uitleg over een van haar vogelbeelden in de Heemtuin.&nbsp;</p>

Jeanette Ephraïm geeft uitleg over een van haar vogelbeelden in de Heemtuin. 

(Foto: Corrie van der Laan)

Weer een uitgebreide beeldententoonstelling in de heemtuin

  Cultuur

Onder grote belangstelling opende wethouder Herman Romeijn op zaterdag 14 mei de nieuwe beeldententoonstelling in de heemtuin in het Leiderdorpse park De Houtkamp. 

“We zijn bevoorrecht dat we hier mogen zijn en kunnen genieten van de prachtige kunst en natuur”, stelde de wethouder. “Beide zijn belangrijk én kwetsbaar. Dat vraagt van ons dat we hier goed mee om gaan en kijken hoe we de tentoonstelling ook de komende jaren mogelijk kunnen blijven maken.”

Stichting Kunst in de Heemtuin heeft dit jaar weer een uitgebreide tentoonstelling georganiseerd, nadat in 2020 kort een klein aantal beelden te zien was in de heemtuin en in 2021 helemaal geen. In de heemtuin en de waterschapsheuvel staan dit jaar zeventien werken. Sommige kunstenaars hebben speciaal voor de tentoonstelling beelden gemaakt en andere kunstenaars tonen bestaand werk.


Deelnemende kunstenaars

Na de openingshandeling werden de circa zestig belangstellenden in groepjes langs de beelden in de heemtuin geleid. Veel kunstenaars vertelden over de ontstaansgeschiedenis van de beelden en de gebruikte materialen en technieken. Dit jaar krijgen vier jonge kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen: Meike Legêne, Esther Koeman, Esther Hoogendijk en Karl Karlas. Daarnaast doen een aantal kunstenaars uit de regio voor het eerst mee: Anne Maryken, Kiek Bangert, Fleur van den Berg en Mary Geradts. Tot slot zijn er vier kunstenaar van wie al eerder werk te zien was in de heemtuin: Bart Ensing, Jeannette Ephraïm, Carla Rump en Patrick Visser.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, en met steun van de gemeente Leiderdorp en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Heemtuin Verbeeld 14 is tot eind oktober te bezichtigen, doordeweeks van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Kijk op www.kunstindeheemtuin.nl voor meer informatie.

Meer berichten