Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Via de blik van anderen probeert PillowHead zijn eigen gezicht weer terug te vinden. | Foto: PR</p>

Via de blik van anderen probeert PillowHead zijn eigen gezicht weer terug te vinden. | Foto: PR

(Foto: PR)
Wijknieuws

Ontroerende voorstelling maakt emoties los in ‘t Buurthuis

  Cultuur

“Mooie voorstelling hé? Maar als ik erover moet gaan vertellen dan ga ik huilen…” Het is één van de vele reacties na de voorstelling PillowHead die kunstenaarscollectief Fields of Wonder gaf tijdens de koffieochtend op dinsdag 10 augustus in ‘t Buurthuis aan de Leiderdorpse Oranjegalerij.  

PillowHead is een ervaringsvoorstelling tussen droom en werkelijkheid. Het personage PillowHead ontdekt bij het ontwaken dat zijn hoofd is veranderd in een hoofdkussen. Via de blik van anderen probeert hij zijn eigen gezicht weer terug te vinden. Het is een voorstelling die onder de huid kruipt en nog lang op je netvlies blijft hangen omdat het vanuit beeldende elementen is ontstaan en niet vanuit een tekst. Een wonderlijke ervaring zoals je die van Fields of Wonder mag verwachten. 

De voorstelling kent geen verhaallijn dus het publiek mag zelf associatief aan het werk. De gehele voorstelling speelt zich op en rond het gezicht van de speler af. Een minutieus gecomponeerde choreografie die de scene van het ene naar het andere tafereel laat transformeren. 

Het duurde voor enkelen in het publiek misschien wel even om zich aan het schouwspel over te geven en zich mee te laten voeren, maar de prachtige muziek geeft je alle tijd om alles rustig te bekijken. En als het je dan meeneemt zit je gaandeweg helemaal in de voorstelling en laat het je niet meer los. 

Het was nog nooit zo stil geweest tijdens het koffiedrinken, hoorden we achteraf, en de voorstelling maakte veel los bij de aanwezigen. Dat gaf nieuwe gespreksstof en aanleiding om persoonlijke emoties bespreekbaar te maken. Na de tweede koffieronde was er ook alle tijd om na te praten met de makers.

In het kader van het Van RIJN Festival speelt Fields of Wonder de voorstelling PillowHead voor kleine groepen in de wijken. 

Wilt u deze voorstelling of een andere dans of muziek ook bij u in de buurt of wijk laten opvoeren? Mail dan naar Info@fieldsofwonder.nl of kijk op de website www.fieldsofwonder.nl.

Meer berichten