Logo leiderdorpsweekblad.nl
De drukbezochte Vriendenquiz in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg
De drukbezochte Vriendenquiz in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Weekend vol ontmoeting, gezelligheid en muziek

  Cultuur

De Vrienden van het Oude Dorp zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Vriendenfeesten 2019 in het Leiderdorpse park de Houtkamp in het weekend van 6, 7 en 8 september. Dit weekend zal weer in het teken staan van muziek, ontmoeting en gezelligheid. "We hebben er weer veel zin om een mooi geslaagd feestweekend te organiseren", zegt voorzitter Fried de Rave. "Maar we kunnen altijd aandacht en vooral vrijwilligers gebruiken."

Vrijwilligers gezocht!

De Rave begint met een oproep voor vrijwilligers. "Voor het opbouwen en afbreken zoeken wij nog enkele vrijwilligers die in een team van twaalf personen mee willen helpen met de opbouw op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag van 18.00 tot 23.00 uur met de afbraak van het feestterrein. Het liefst werken we op beide momenten met hetzelfde team." Aanmelden kan via info@vriendenfeesten.nl.

Gratis toegang in Feesttent

De Vrienden hebben dit jaar een extra grote Feesttent tot hun beschikking. Daarin is het hele weekend veel muziek te horen. Het volledige feestprogramma is terug te vinden op www.vriendenfeesten.nl. Een voorproefje: op zaterdag 7 september treden tussen 14.30 en 19.30 uur Rockband Got it en Captain Midnight XL Band op. Daarna is het vanaf 20.00 uur tijd voor de 'Terug naar de Koets O 'Theek Disco Classics'. Op zondag 8 september wordt het feestweekend als vanouds afgesloten met de Unity-NL toer, wat betekent dat vanaf 15.00 uur samen met tientallen Nederlandstalige artiesten een feestje wordt gebouwd. "Al deze optredens zijn gratis toegankelijk", aldus de voorzitter.

Vrijwilligersborrel

In samenwerking met de gemeente en Incluzio Leiderdorp organiseren de Vrienden de jaarlijkse borrel voor alle vrijwilligers in Leiderdorp. Het maakt niet uit waar je vrijwilliger bent, of dat nu bij de sportvereniging of in de zorg is. Vooraf aanmelden (noodzakelijk voor de gratis consumptiebonnen) kan bij de balie van Incluzio in De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110). De vrijwilligersborrel is op zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur. Daarnaast wordt dan ook een borrel georganiseerd voor de ondernemers van de LOV.

Vriendenquiz

Er zijn nog enkele plekken vrij voor teams om mee te doen aan de Vriendenquiz op vrijdagavond 6 september vanaf 20.00 uur. De Vriendenquiz is een ontspannen quiz met leuke vragen en staat open voor vriendenteams, straten, bedrijven, clubs of verenigingen, Een team bestaat uit maximaal zes deelnemers en er zijn verschillende tafelarrangementen. Aanmelden kan via info@vriendenfeesten.nl

Klootschieten

Voor het Klootschietfestijn op zondagochtend 8 september vanaf 11.00 uur is er nog ruimte genoeg voor teams om zich in te schrijven voor de strijd om de 'Leiderdorpse Kloot'. Meer informatie en inschrijving is te vinden op www.klootschietfestijn.nl.

Meer berichten