Afbeelding

Kunstwerk in Heemtuin ernstig beschadigd door vandalisme

Algemeen

Een beeld in de Heemtuin is maandag ernstig beschadigd door vandalisme. Het kunstwerk, waarvan een klein figuur in het middendeel is verwijderd, werd binnen vijf dagen na de opening van de expositie vernield. Bezoeker Charlotte Rammeloo merkte het vandalisme op: ‘Hoe haal je het in je hoofd om dit beeld ernstig te beschadigen?’.

‘Op donderdag 1 juni bezocht ik de Heemtuin om de nieuwe beeldenexpositie te bekijken. Het was fijn om in die fraai aangelegde heemtuin enkele mooie kunstwerken te vinden. Enkele dagen later, maandag 5 juni, was ik er voor een tweede keer maar wat schrok ik van de vernieling van een van de mooie beelden!’

Aangifte bij politie

Het bestuur van De Heemtuin reageert geschrokken. ‘Het beeld is inmiddels door de kunstenaar gerepareerd en op een andere plek in de Heemtuin teruggeplaatst. Wij zijn er als Stichting natuurlijk erg ongelukkig mee dat dergelijke opzettelijke vernielingen plaatsvinden en hebben aangifte gedaan bij de politie,’ laat Stephanie Luts van Stichting Kunst in de Heemtuin weten aan deze krant.

‘Waarom heeft een andere bezoeker gemeend dit kunstwerk ernstig te beschadigen? Ik vind het intriest voor de kunstenaar die een mooi beeld had gemaakt en had uitgeleend aan de heemtuin. En de dader vind ik ronduit laf,’ aldus Rammeloo.

Onbekende dader(s)

Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de vernieling. De vijftiende beeldenexpositie in de Heemtuin is bedoeld om bezoekers te laten genieten van kunst in combinatie met de prachtige natuurlijke omgeving.

Uit de krant