Afbeelding

RCL laat veel kansen onbenut maar wint wel

Algemeen

Menig ploeg zou vooraf tekenen voor een 3-1 overwinning, maar RCL zal zich zaterdag 25 maart vooral achter de oren hebben gekrabd na afloop. In een wedstrijd met ontelbaar veel kansen had met iets meer scherpte het telraam erbij kunnen worden gepakt. Uiteindelijk viel de verlossende derde treffer in de blessuretijd, maar de ploeg uit Leiderdorp maakte het zichzelf onnodig lastig tegen een weinig creërend RVC ‘33. Met de drie punten blijft RCL wel in het spoor van koploper FC Aalsmeer en is het nu zelfs de nummer twee op de ranglijst.

RVC ’33 bungelt onderaan de ranglijst, maar bewees eerder dit seizoen al de punten niet cadeau te doen. RCL won destijds nipt met 1-2 in Reeuwijk. Zelf draait de Racing Club bovenin mee, met slechts zes punten achterstand op de nummer één. Dat hadden er zo vier kunnen zijn, ware het niet dat RCL op 18 maart een zeker lijkende overwinning weggaf tegen Kagia.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde RCL de wil om te winnen. De eerste mogelijkheid was voor Tommy Sinteur, maar hij mikte te hoog. Kansen voor Jake van Heusden, Pascal Brasker en Jayden Daleman werden even later ook niet benut. De ploeg van trainer Hein van Heek nam het doel veelal onder vuur, maar de openingstreffer bleef wonder boven wonder uit.

Als je zelf niet scoort...

Als je zelf niet scoort, kan je er op wachten dat het doelpunt aan de andere kant wél valt. Zo ook vandaag, kort voor rust. Een corner van RVC ’33 was lang onderweg, maar viel precies op het hoofd van Mark Sluijs. De lange middenvelder kopte van dichtbij raak. Zo gingen de ploegen -volledig tegen de verhoudingen in- rusten met een stand van 0-1.

RCL had wat recht te zetten na de thee en wachtte hier niet lang mee. Binnen een minuut was het Sinteur die na goed doorzetten de verre hoek vond. De toon voor de tweede helft leek gezet. Niet lang daarna pakten de roodwitten zelfs de voorsprong. Lars Verdel zocht Van Heusden bij de tweede paal. Nog voordat de buitenspeler in positie was, gleed verdediger Romano Giorgini de bal al in eigen doel: 2-1.

De thuisploeg had de wedstrijd keurig binnen een kwartier omgedraaid. Alles leek erop te wijzen dat RCL door zou gaan met scoren. De kansen waren er wel degelijk, maar vaak was de afronding of de beslissende pass niet goed. Ondertussen had de Leiderdorpse defensie weinig te duchten van RVC ’33. De uitploeg kwam nauwelijks in de buurt van doelman Rodney Beij. Onder leiding van aanvoerder Robin Brasker stond het prima achterin.

Laconiek

Toch was het thuispubliek er niet gerust op. RCL was af en toe erg laconiek, met name in het afmaken van de kansen. Dikwijls werd gekozen voor een stiftje of lobje, in plaats van een zakelijke afronding. Vlak voor tijd moest Beij zelfs nog een keer reddend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Pas in de blessuretijd viel de verlossende derde treffer. De moegestreden defensie van de uitploeg liet de aanvallers van RCL lopen, waardoor invaller Mark van der Tak de wedstrijd over de streep kon trekken. Een zeer verdiende overwinning die vele malen groter had kunnen zijn.

Komend weekend gaat RCL op bezoek bij DoCoS. Eerder dit seizoen eindigde die tweestrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Om mee te blijven doen om de titel zal RCL ditmaal wel de volle buit moeten pakken. De Leidse ploeg is evenwel eveneens gebaat bij winst gezien de stand op de ranglijst.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Jelle van der Walle